News
notix pixel id

Cehia vrea să introducă vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani. Ce alte categorii ar putea fi vizate

Cehia vrea să introducă vaccinarea obligatorie împotriva virusului Covid-19 pentru persoanele de peste 60 de ani. Măsura ar fi una similară cu cea pe care vrea să o adopte Grecia.
04.12.2021 | 22:13
Cehia vrea să introducă vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani. Ce alte categorii ar putea fi vizate
BCehia vrea să introducă vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătăţii din Republica Cehă pregăteşte cadrul legislativ pentru vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 a persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, relatează website-ul de ştiri www.idnes.cz, citat de Reuters.

Deși ar încălca toate drepturile fundmentale ale omului, această măsură ar viza și lucrătorii din sectoarele esenţiale, cum ar fi personalul sanitar, poliţiştii, militarii şi pompierii.

”Este clar că Europa se îndreaptă către vaccinarea obligatorie anti-COVID-19. Cehia trebuie să urmeze aceeaşi cale”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

ADVERTISEMENT

Vaccinare obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani din Cehia. Măsura s-ar putea aplica și pentru lucrătorii din sectoarele esenţiale

Ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech, a explicat că decretul cu vaccinarea obligatorie va fi publicat săptămâna viitoare.

Acest decret ar trebui să devină aplicabil din luna martie, scrie agerpres.ro.

Vaccinarea obligatorie ar putea fi oprită de noul Guvern din Cehia

Guvernul din care face parte Vojtech va fi înlocuit până la sfârşitul anului de o coaliţie de centru-dreapta formată în urma alegerilor legislative.

ADVERTISEMENT

Această coaliţie s-a declarat împotriva vaccinării obligatorii.

Republica Cehă este afectată de câteva săptămâni de o creştere puternică a infectărilor şi are o rată a vaccinării anti-COVID-19 mai scăzută comparativ cu statele vest-europene.

Conform datelor Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), aproximativ 59,6% din populaţia cehă este vaccinată anti-COVID-19, faţă de media UE de 66,3%,

ADVERTISEMENT

Recent, guvernul a introdus certificatul verde obligatoriu pentru accesul în restaurante şi alte spaţii. De asemenea, valabilitatea acestui certificat fără doza a treia a fost limitată la nouă luni. Conform unui sondaj difuzat vineri de agenţia STEM, doar 43% dintre au declarat că sunt pentru vaccinarea obligatorie.

Până în prezent, Austria este singura țară din Uniunea Europeană care a decis vaccinarea obligatorie anti-COVID-19. Măsura ar trebui să se aplice din luna februarie. Totodată, Grecia va amenda persoanele de peste 60 de ani care nu s-au vaccinat. Această decizie ar trebui să intre în vigoare din 16 ianuarie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri