News

Cei doi polițiști implicați în cazul bărbatului mort din Pitești, arestați preventiv

19.04.2021 | 16:59
Cei doi politisti implicati in cazul barbatului mort din Pitesti arestati preventiv
ADVERTISEMENT

Cei doi polițiști care au agresat vineri un bărbat în timpul evacuării unei piețe din Pitești, în urma căreia cetățeanul a murit, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia sunt cercetați pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Aceștia ceruseră în primă fază să fie cercetați în libertate, sub control judiciar, însă magistrații de la Tribunalul Argeș au decis arestul pentru următoarele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Cei doi polițiști implicați în cazul bărbatului mort din Pitești, arestați preventiv

Luni după amiază, Tribunalul Argeș a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a agenților de poliție Daniel Drăghici și Ilie Florea, acuzați în cazul morții inginerului Zaharia Barbu, după ce l-au trântit și imobilizat la pământ. Medicii legiști au stabilit că inginerul a murit asfixiat, din cauza presiunii pe gât și pe piept, anunță Gândul.

În urmă cu o zi, cei doi polițiști acuzați în cazul bărbatului mort în Pitești, au fost reținuți pentru 24 de ore. Procurorul care se ocupă de acest caz a precizat că a decis să modifice încadrarea juridică. Astfel din ucidere din culpă s-a schimbat încadrarea în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

ADVERTISEMENT

Tot duminică, procurorul de caz, Marius Ștefan, a anunțat că înainte de a lua această decizie, a analizat raportul necropsiei, imaginile filmate de martori, dar și declarațiile celor care au fost de față. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, cei doi polițiști riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 la 12 ani.

Ce spune ministrul de Interne despre cazul de la Pitești

Tot luni, șeful MAI, Lucian Bode, a susținut o scurtă conferință de presă, în care a făcut câteva precizări despre cazul bărbatului care și-a pierdut viața la Pitești în urma unei intervenții a Poliției Române.

ADVERTISEMENT

”Cetățenii sunt egali. Răspunderea este indiviuală. Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Pitești și restul de acțiuni desfășurate de Poliția Română.

Este greșit să generalizăm, pentru că zilnic avem în țară mii de intervenții ale Poliției Române care se desfășoară corect prin care sunt salvate mii de vieți.

ADVERTISEMENT

Este regretabil ceea ce s-a întâmplat vineri, în timpul intervenției polițiștilor, când un om și-a pierdut viața. Pentru mine, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care zdruncină încrederea românilor în Poliția Română”, a spus Lucian Bode.

ADVERTISEMENT