Sport

Cei mai supraevaluați fotbaliști de la Barcelona și Real Madrid. Cine e în Top 5 înainte de El Clasico

Foarte puțin ne mai desparte de marele meci dintre Barcelona și Real Madrid, iar acum a venit rândul unei analize a fotbaliștilor care au rămas datori din cele două formații.
24.10.2021 | 13:15
Cei mai supraevaluati fotbalisti de la Barcelona si Real Madrid Cine e in Top 5 inainte de El Clasico
ADVERTISEMENT

Va fi primul El Clasico fără superstarul Leo Messi după mai bine de 17 ani, argentinianul părăsind Camp Nou în vară pentru a merge la PSG.

Duelul din Catalonia este și unul financiar, în ciuda faptului că Barca are mari probleme din acest punct de vedere. Gazdele continuă să plătească salarii de top, în timp ce ”galacticii” stau bine la capitolul finanţe, astfel că îşi permit să plătească mai mulţi bani ca marea rivală.

ADVERTISEMENT

Topul fotbaliștilor supraevaluați de la Barcelona și Real Madrid

Înainte de marele meci dintre Barcelona și Real Madrid s-a alcătuit un top al fotbaliștilor care nu au dat randamentul scontat la cele două formații și astfel reprezintă marile dezamăgiri pentru Ronald Koeman și Carlo Ancelotti.

Ținând cont de faptul că Barca trece printr-o perioadă neagră din punct de vedere financiar, dar și sportiv, era normal ca jucătorii formației catalane să fie mai mulți la acest capitol. Catalanii au trei jucători supraevaluați, în timp ce la Real există două mari dezamăgiri.

ADVERTISEMENT

De departe, jucătorul de la care se aștepta cel mai mult și care a livrat cel mai puțin este superstarul belgian Eden Hazard, adus la Madrid pentru a-l înlocui pe Cristiano Ronaldo. Explicațiile pentru nereușita acesdtuia sunt desele accidentări și evoluțiile sale neregulate.

Meteoricul Hazard, marea problemă a Realului

Adus ca un megastar de la Chelsea, Hazard nu și-a pus amprenta în jocul ”galacticilor” și nu a reușit să devină un jucător decisiv și care să intre în inimile fanilor de pe Santiago Bernabeu. Realul încă îl așteaptă, dar belgianul pare să fie mai degrabă un ”bluff”.

ADVERTISEMENT

A doua mare dezamăgire a madrilenilor este atacantul Mariano Diaz. Ajuns la 28 de ani, jucătorul crescut în academia Realului a plecat un sezon împrumut la Olympique Lyon, în 2017-2018, dar apoi a refuzat să mai părăsescă gruparea ”blanco”.

Diaz nici nu a vrut să mai audă de alte împrumuturi, deși nu a primit niciodată prea multe minute la formația din capitala Spaniei. În loc să-și caute locul în altă parte, a ales să rămână la Madrid, chiar dacă asta a însemnat că a jucat foarte rar fotbal.

ADVERTISEMENT

Coutinho, cap de listă la Barcelona

Lista dezamăgirilor la FC Barcelona este deschisă de brazilianul Philippe Coutinho. Cazul acestuia se aseamănă foarte mult cu cel al lui Hazard. A venit pe milioane bune, au existat așteptări uriașe, dar performanețele au lipsit și cheltuiala făcută cu el nu este deloc justificată.

Cea mai neașteptată mutare a catalanilor a fost aducerea sub formă de împrumut de la Sevilla a atacantului Luuk De Jong. Lumea nu îl apreciază pe Camp Nou, însă Ronald Koeman merge foarte mult pe mâna lui deși realizările olandezului sunt aproape nule.

Lista mutărilor dezavantajoase este închisă de fundașul Eric Garcia. Considerat un apărător central moale și care faultează mult, spaniolul a aterizat la Barcelona deși aparițiile sale la Manchester City au fost destul de rare. El a devenit imediat titular de necontestat în echipa lui Koeman, deși nimic nu îl recomanda pentru acest lucru.

ADVERTISEMENT