News

Cel mai bogat poliţist rutier din Bucureşti a fost data afară din propria vilă. El este acuzat că şi-a bătut soţia

Fostul comisar Marius Maghiari este acuzat de violenţă conjugală, soţia sa acuzând că a fost bătută de el. Împotriva sa a fost emis un ordin de protecţie.
05.04.2023 | 15:18
Cel mai bogat politist rutier din Bucuresti a fost data afara din propria vila El este acuzat ca sia batut sotia
Marius Maghiari a fost şeful Serviciului de Accidente din Brigada Rutieră a Poliției Capitalei
ADVERTISEMENT

Marius Maghiari a fost unul dintre cei mai controversaţi poliţişti bucureşteni ai ultimilor ani ani, numele său fiind legat de mai multe scandaluri şi suspiciuni. Ultimele dezvăluiri, făcute de gandul.ro, ni-l înfăţişează pe Marius Maghiari în postura de personaj agresiv, împotriva lui fiind emis un ordin de protecție provizoriu, pentru violenţă conjugală.

Fostul poliţist a fost condamnat în 2021

Fostul șef al Serviciului de Accidente din Brigada Rutieră a Poliției Capitalei, Marius Maghiari, are probleme cu legea deşi a fost îndepărtat din structurile poliţiei. De această dată chiar propria soţie a fost cea care l-a reclamat, ea sunând joia trecută la 112 şi acuzând că a fost bătută de acesta.

ADVERTISEMENT

„La data de 30 martie 2023, în jurul orei 16.00, polițiştii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 2 Poliție au fost sesizați, de către o femeie, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la adresa de domiciliu, în Sectorul 1, ar fi fost agresată fizic de către soțul ei.

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii l-au depistat pe bărbat și l-au condus la audieri. Întrucât s-a constatat existența un risc eminent, față de bărbat a fost emis un ordin de protecție provizoriu. Cercetările sunt continuate de către Secția 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, a anunțat Poliția Capitalei, la o solicitare făcută de Gândul.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, Marius Maghiari a fost evacuat din vila din Băneasa în care locuia alături de soția lui, după ce a fost acuzat în mod oficial de violență în familie. Bărbatul a fost dus la sediul Secției 2 Poliție pentru audieri, iar împotriva lui a fost emis un ordin de protecție provizoriu.

Fostul poliţist a intrat în urmă cu doi ani în atenţia Agenției Naționale de Integritate, inspectorii concluzionând că acesta nu poate justifica 106.000 euro din declarația de avere. Toto în 2021 el a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a activa în structurile Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Fapta de care l-au găsit vinovat judecătorii este încercarea de muşamalizare a unui accident de circulaţie pe care l-a comis în 2015. La vremea respectivă Marius Maghiari a lovit cu maşina o femeie de 35 de ani, în zona trecerii de pietoni de lângă Fântâna Mioriţa, dar a făcut în aşa fel încât, ajutat de alţi colegi din poliţie, să transforme accidentul rutier într-unul de muncă.

“La data de 08.06.2015, în timp ce conducea un autovehicul, inculpatul Maghiari Marius a lovit şi proiectat pe carosabil persoana vătămată T.A., după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de cercetare penală sau a procurorului. În aceleaşi împrejurări, inculpatul a modificat starea locului prin luarea victimei şi plecarea cu autoturismul implicat în accidentul rutier, precum şi ştergerea urmelor accidentului prin transportarea victimei la o unitate spitalicească, unde a susţinut ca victima prezinta traumatism cranio-cerebral ca urmare a căderii accidentale de la 4-5 metri înălţime”, anunţau procurorii la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Fostul poliţist mai fusese cercetat anterior și de agresiune (lovire și alte violențe) împotriva unui minor, mai scrie gandul.ro. Concret, în 2014 Marius Maghiari a fost acuzat că a bătut un copil de 14 ani chiar în faţa unui jandarm şi a colegilor de clasă ai acestuia. Copilul a fost preluat cu o ambulanţă SMURD, dus la spital şi apoi la Institutul de Medicină Legală, unde i s-a emis un certificat din care reieşea că are mai multe leziuni, care necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT