Sport

Cel mai bun “11” format din jucători care nu au câştigat niciodată “Balonul de Aur”! Buffon, Xavi sau Raul, pe listă

Karim Benzema are mari şanse să fie anunţat câştigătorul "Balonului de Aur". De-a lungul timpului, nume uriaşe din fotbal nu au reuşit să câştige trofeul.
17.10.2022 | 19:20
Cel mai bun 11 format din jucatori care nu au castigat niciodata Balonul de Aur Buffon Xavi sau Raul pe lista
Cel mai bun "11" format din jucători care nu au câştigat niciodată "Balonul de Aur"! Buffon, Xavi sau Raul, pe listă
ADVERTISEMENT

Ceremonia “Balonului de Aur” va avea loc luni, de la ora 21:30, la Paris. Karim Benzema este marele favorit al galei, atacantul Realului având un sezon fantastic, încununat cu titlul în Primera Division şi câştigarea Ligii Campionilor.

Cel mai bun “11” format din jucători care nu au câştigat niciodată “Balonul de Aur”!

Francezul poate deveni al 26-lea jucător din istorie care obţine “Balonul de Aur” măcar o dată în carieră. Leo Messi deţine recordul absolut, cu şapte distincţii obţinute în carieră, argentinianul fiind şi deţinătorul trofeului.

ADVERTISEMENT

Însă, de-a lungul timpului, nume uriaşe din fotbalul mondial nu au reuşit să obţină “Balonul de Aur” şi nu o dată, decernarea trofeului a stârnit controverse uriaşe în rândul iubitorilor de fotbal.

Pele şi Maradona nu au avut niciodată şansa să ia trofeul!

Pele şi Maradona nu au fost luaţi niciodată în calcul pentru câştigarea “Balonului de Aur” pentru că, în vremea în care evoluau cei doi fotbalişti uriaşi nu erau luaţi în calcul decât jucătorii din Europa.

ADVERTISEMENT

Foarte puţini portari şi fundaşi au ajuns să câştige trofeul,  printre cei care au avut cel mai mare succes fiind atacanţii şi mijlocaşii. În ceea ce priveşte perioada recentă, ultimii 15 ani au fost dominaţi autoritar de Leo Messi şi Cristiano Ronaldo.

Cum arată “11-le” ideal al celor de la Marca!

Din 2008 încoace, Messi şi Ronaldo şi-au împărţit trofeele cu excepţia anului 2018 când învingător a fost Luka Modric. Karim Benzema are şansa să fie doar al doilea fotbalist care ridică trofeul în afară de Messi sau Ronaldo, din ultimii 14 ani.

ADVERTISEMENT

Marca a stabilit un prim “11” ideal cu fotbaliştii care nu au câştigat niciodată “Balonul de Aur”, (4-3-3): Iker Casillas – Cafu, Sergio Ramos, Paulo Maldini, Roberto Carlos – Xavi, Iniesta, Pirlo – Raul, Henry, Lewandowski.

Cinci naţiuni vor avea câte şapte trofee dacă Benzema câştigă “Balonul de Aur”!

Şi lista rezervelor de la această echipă este una de top. La capitolul portari îi avem pe Gianluigi Buffon sau Manuel Neuer, ca fundaşi sunt Alessandro Nesta sau Philipp Lahm, printre mijlocaşi: Steven Gerard, Ryan Giggs sau Frank Ribery, în timp ce Arjen Robben, Zlatan Ibrahimovic sau Alessandro del Piero sunt atacanţii care nu au reuşit să câştige trofeul deşi, poate, ar fi meritat.

ADVERTISEMENT

Franţa se pregăteşte să urce pe prima poziţie în ceea ce priveşte naţiunea cu cele mai multe trofee. Dacă Benzema se va impune, pentru Franţa va fi al 7-lea trofeu, la fel ca şi pentru alte patru naţiuni: Argentina, Germania, Ţările de Jos şi Portugalia.

ADVERTISEMENT