Cel mai bun ceai cu gheață este făcut în casă și este perfect pentru zilele cu 40 de grade sau când simți nevoia de ceva rece. Se prepară rapid și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, cu siguranță, sunt deja în propria bucătărie.
Ceaiul cu gheață este o băutură perfectă pentru zilele caniculare, care ating chiar și 40 de grade Celsius. Se face rapid, este delicios și pentru că este făcut în casă te lasă să controlezi cantitatea de zahăr folosită în compoziție.
Pentru a pregăti cea mai răcoroasă băutură pentru această vară avem nevoie de plicuri de ceai, lămâie, frunze de mentă, îndulcitor, fructe proaspete, apă și gheață. Se poate folosi o singură aromă sau o combinație.
Tipurile de ceai recomandate pentru caniculă sunt cele din fructe (mango, kiwi, fructul pasiunii), ceai verde cu cocos sau ceai verde cu vanilie și iasomie, dar fiecare poate alege aroma care îi place cel mai mult.
Lămâia oferă un gust plăcut preparatului, așadar este un ingredient care nu trebuie să lipsească atunci când ne apucăm să facem ceai cu gheață. Poate fi înlocuită cu lime.
Îndulcitorul ideal pentru această băutură este mierea, dar merg la fel de bine stevia, zahărul de cocos, siropul de agave sau zahărul brun. Fiecare folosește produsul preferat.
Frunzele de mentă reprezintă un adaos excelent pentru orice infuzie de plante, la fel și fructele proaspete. Acestea se adaugă în băutura cu gheață nu doar pentru un aspect plăcut, ci și pentru o notă specială.
Zmeura sau piersicile sunt fructele care merg de minune în ceaiul cu gheață. De asemenea, apa care se folosește este foarte importantă, cea mai bună fiind cea îmbuteliată, nicidecum de la robinet.
Gheața poate avea în interior fructe pentru un aspect plăcut. Murele, afinele și zmeura sunt cele care se păstrează intacte la congelator.