News

Cel mai consumat produs de Paște ar putea intra pe lista alimentelor cu preț plafonat. Ce surpriză îi așteaptă pe români

Vești bune pentru români. Alimentul căutat de toți care nu va mai suferi modificări de preț până în perioada de dinaintea Paștelui
16.01.2024 | 08:38
Cel mai consumat produs de Paste ar putea intra pe lista alimentelor cu pret plafonat Ce surpriza ii asteapta pe romani
Alimentul care nu se va mai scumpi până după Paște. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum perioada sărbătorilor de iarnă a trecut, românilor nu le rămâne decât să se gândească la Paște. Anul acesta, s-ar putea să avem cu toții parte de o surpriză din partea Guvernului. Este foarte posibil ca unul dintre produsele ”vedetă” ale mesei de Paște să intre pe lista alimentelor cu preț plafonat.

Alimentul care va avea prețul plafonat până înainte de Paște

Ne despart mai puțin de 4 luni de Paștele de anul acesta, dar veștile bune vin încă de pe acum. Guvernul vrea să introducă pe lista alimentelor cu preț plafonat un nou produs. Este vorba despre unul dintre cele mai consumate produse de către români în perioada de Paște.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, este posibil ca pe această listă să fie introdusă și carnea de miel. Aproape că nu este român care să nu pună de Paște carne de miel pe masă, așa că aceasta este cu adevărat o veste bună.

În următoarea perioadă, românii vor avea parte de o surpriză în ceea ce privește prețul cărnii de miel. Aceasta s-ar putea ieftini cu 10, chiar și cu 15 procente. În momentul de față, carnea de miel poate fi găsită atât în supermarketuri, cât și direct de la producător.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, românii care vor să plătească mai puțin pe carnea de miel trebuie să știe că o pot lua mult mai ieftin de la producători. Situația este similară cu cea din perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când românii căutau carnea de porc.

La producători, în prezent, un kilogram de carne costă aproximativ 22 de lei. În schimb, în supermarketuri, prețul poate fi și de două ori mai mare.

ADVERTISEMENT

Cozonacul va intra și el pe lista produselor cu preț plafonat

Astăzi, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu se va întâlni în cadrul unei ședințe cu procesatorii. În urma discuțiilor se va ajunge la anumite concluzii, printre care și durata perioadei de plafonare a prețului la carnea de miel.

Momentan, singurul lucru cert este faptul că Guvernul a vrea ca prețurile la alimentele de bază să se plafoneze până la finalul lunii aprilie. Așadar, până înainte de Paște, prețurile la aceste alimente nu vor mai crește.

ADVERTISEMENT

În prezent, pe lista alimentelor cu preț plafonat se află peste 20 de produse de bază pe care românii le consumă constant. Dintre acestea, enumerăm laptele, ouăle, pâinea și carnea.

Potrivit observatornews.ro, pe lista produselor cu preț plafonat urmează să fie introdus și cozonacul. Cel mai probabil, prețul acestuia nu va suferi modificări până înainte de Paște.

ADVERTISEMENT