Life

Cel mai delicios desert al lui chef Florin Dumitrescu. Rețeta pentru orez cu lapte și sos de caramel

Chef Florin Dumitrescu are o rețetă deosebită pentru cel mai bun desert al său. Oricine îl va gusta îl va prepara și a doua oară cu siguranță.
24.09.2023 | 16:52
Cel mai delicios desert al lui chef Florin Dumitrescu Reteta pentru orez cu lapte si sos de caramel
Cel mai delicios desert al lui chef Florin Dumitrescu. Sursă foto: Instagram, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Florin Dumitrescu le oferă iubitorilor de dulciuri posibilitatea de a prepara un desert delicios. Este vorba despre rețeta pentru orez cu lapte și sos de caramel.

Cel mai delicios desert al lui chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu are numeroase rețete de deserturi, dar și de preparate aparte. Rețeta pentru orez cu lapte și sos de caramel însă este una extrem de simplă și oricine o poate prepara acasă.

ADVERTISEMENT

Juratul de la Chefi la Cuțite a explicat pas cu pas modul de preparare. De asemenea, iubitorii de fructe pot consuma acest desert delicios alături de fructe, pe lângă sosul de caramel.

Cum se prepară rețeta lui Florin Dumitrescu pentru orezul cu lapte și sos de caramel? Prima oară se pune laptele la fiert. Ulterior se adaugă zahăr, dar și două batoane de vanilie.

ADVERTISEMENT

Urmează fructele la rând. Acestea trebuie curățate, iar mai apoi tăiate și puse pe două bețe de frigărui. Bucătarul recomandă să optăm pentru ananas, căpșune, dar și măr.

”Începem prin a pune laptele la fiert, la foc mic. Am pus 1,5 litri de lapte, 150 de grame de zahăr și două batoane de vanilie. Putem merge acum mai departe cu cealaltă operațiune, cu fructele. Curățăm ananasul , tăiem și merele și pregătim cele două frigărui. Punem ananas, măr, căpșune”, spune Florin Dumitrescu în cadrul unui videoclip.

ADVERTISEMENT

Rețeta pentru orez cu lapte și sos de caramel

Mai departe, cât timp fierbe laptele, ne putem apuca de sosul de caramel. Potrivit bucătarului, într-o tigaie se vor pune patru linguri de zahăr și se lasă la topit. Ulterior, fructele vor fi date și ele cu puțin zahăr înainte de a fi puse în tigaie.

Iar pentru ca rețeta să fie perfectă, juratul Chefi la Cuțite net recomandă să folosim și coniac, dar și unt și smântână de gătit. Astfel, după ce zahărul este topit, se adaugă și aceste ingrediente.

ADVERTISEMENT

”Pentru caramel, într-o tigaie punem 4 linguri de zahăr și lăsăm să se topească. Frigăruiele de fructe le dăm cu puțin zahăr înainte și le punem într-o tigaie. Întoarcem fructele. Pentru caramel, avem nevoie să avem la îndemână coniac, smântână de gătit și unt.

În momentul în care zahărul este topit, putem pune coniacul, după care punem smântâna și lăsăm să fiarbă și mai punem aproximativ 80 g de unt. Când este gata, trebuie să-l lăsăm doar să se răcească”, a mai spus Florin Dumitrescu.

Procesul de gătire nu este deloc unul complicat, deci, pentru rețeta de orez cu lapte și caramel. De asemenea, partea bună este că în timp ce orezul cu laptele fierb, sosul da caramel va fi și el gata, astfel că nu e nevoie de prea mult timp petrecut în bucătărie.

ADVERTISEMENT