Life

Cel mai eficient truc prin care scapi de muște. Ce trebuie să pui pe pervazul geamului tău

Cel mai eficient truc care te scapă de muște, în orice anotimp. Ce să pui pe pervazul geamului tău pentru a ține departe insectele.
17.11.2023 | 22:50
Cel mai eficient truc prin care scapi de muste Ce trebuie sa pui pe pervazul geamului tau
Cel mai eficient truc care te scapă de muște. Sursa foto: Unsplash/Jin Yeong Kim
ADVERTISEMENT

Care e cel mai eficient truc cu care poți scăpa de muște. Sunt anumite plante pe care le poți pune pe pervazul tău. Aceste insecte nu te vor mai deranja dacă faci asta.

Cel mai eficient truc care te scapă de muște. Plantele pe care le poți pune pe pervazul geamului

De multe ori, indiferent că este primăvară, vară sau toamnă, e posibil ca muștele să intre în locuința ta și să fie atrase de mâncare și de resturile alimentare rămase la vedere.

ADVERTISEMENT

Sunt atrase mai ales de alimentele și băuturile dulci. Se pot așeza în mâncare sau în paharul tău și pot transmite anumite bacterii, motiv pentru care e bine să le ții departe.

Există mai multe soluții pe care le poți folosi ca să scapi de aceste insecte, iar multe dintre ele se găsesc la supermarket. Dacă nu vrei să utilizezi soluții chimice pentru a rezolva problema muștelor, trebuie să știi că sunt și variante bazate pe ingrediente naturale.

ADVERTISEMENT

Mirosurile unor plante sunt cunoscute deoarece țin departe muștele de casa ta, așa că nu te vor deranja dacă aplici un truc foarte simplu. Nu ai nevoie de spray-uri, ci doar de anumite plante.

Pe pervazul bucătăriei, pe balcon sau chiar în jurul casei poți planta câtva flori care te pot scăpa complet de muște. De exemplu, aceste insecte nu suportă mirosul de lavandă.

ADVERTISEMENT

Lavanda este recunoscută pentru mirosul ei plăcut, dar și pentru faptul că are proprietăți repelente. Parfumul acestei plante este unul care atrage albinele și fluturii, dar muștele și țânțarii stau departe atunci când îl simt.

O altă plantă pe care o poți pune pe pervaz este mușcata. Are un parfum puternic, mentolat și ușor amărui, care nu este deloc pe placul muștelor. Nu doar florile alungă aceste insecte, dar și plantele. Este ideal să le pui pe balcon pentru a le ține departe.

ADVERTISEMENT

Alte soluții utile pentru a ține muștele la distanță

O altă variantă este să pui tufe de busuioc, mai ales că planta are un parfum plăcut. Cu toate acestea, muștelor și țânțarilor nu le place acest miros, așa că vor sta departe de locuința ta dacă cultivi busuioc în casă sau în curte, notează unica.ro.

Și menta reprezintă o soluție foarte bună pentru a scăpa de muște. Nu doar că are un parfum plăcut pentru oameni, însă aceste insecte stau departe de mentă, pe care e bine să o cultivi în balcon sau la tine în grădină, dacă stai la casă.

Cimbrul are, de asemenea, un parfum plăcut, dar nu și pentru muște. Dacă vrei ca insectele să stea departe de casa ta, atunci este o variantă foarte potrivită. Mai mult, acesta te va scăpa și de viespi sau țânțari.

ADVERTISEMENT
Tags: