Life

Cel mai ieftin oraș din România perfect pentru un city break. E adorat de turiștii străini și considerat un ”rai”

Tu știi care este cel mai ieftin oraș din România perfect pentru un city break? A fost inclus într-un top al destinațiilor populare de pe glob.
29.09.2023 | 10:19
Cel mai ieftin oras din Romania perfect pentru un city break E adorat de turistii straini si considerat un rai
Cel mai ieftin oraș din România perfect pentru un city break. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ești în căutarea unui oraș ieftin din România perfect pentru un city break, află că l-ai găsit. Turiștii străini îl adoră și îl consideră un colț de ”rai”, atunci când vine vorba de bugetul personal.

Cel mai ieftin oraș din România perfect pentru un city break

Compania de depozitare a bagajelor Bounce a realizat un top interesant. Potrivit sursei citate, cel mai ieftin oraș din lume când vin vorba de un city break este Timișoara. Care este motivul și ce are atât de special acest loc?

ADVERTISEMENT

În total, 75 de destinații populare au fost analizate și se pare că Timișoara și-a câștigat locul. E o alternativă mult mai accesibilă, iar de altfel, turiștii străini aleg să frecventeze orașul destul de des 

Ce a contat atunci când a fost ales cel mai ieftin oraș perfect pentru un city break? În primul rând cazarea. La aceasta s-au mai adăugat costurile de transport, mesele în oraș, dar și prețul produselor din supermarketuri.

ADVERTISEMENT

Conform cercetării realizate, Timișoara a fost cel mai ieftin oraș din lume. În orașul din România, prețul mediu al unei camere de hotel costă 82 de lire sterline pe noapte, adică în jur de 470 lei. Există însă prețuri și mai accesibile.

The Sun scrie că și cu doar 37 de lire sterline, adică în jur de 200 de lei, orice turist se poate bucura de o cazare impecabilă în acest oraș din România, la un hotel de patru stele. Mai sunt și camere de hotel care costă până la 120 de lei.

ADVERTISEMENT

Mâncarea și băutura în oraș sunt, de asemenea, ieftine, arătă sursa citată. Dacă mergi într-un city break aici, trebuie să știi că o halbă de bere costă în jur de 8 lei, în timp ce o masă la un restaurant de nivel mediu va costa în jur de 30 de lei de persoană.

Ce poți să faci în Timișoara

Ce poți să faci în Timișoara dacă ajungi într-un city break? O mulțime de lucruri. Orașul mai est anumit  și ”Mica Vienă”, datorită arhitecturii sale, astfel că merită vizitat măcar o singură dată.

ADVERTISEMENT

Piața Victoriei, dar și Piața unirii sunt fabuloase. De altfel, în prima se găsește una dintre cele mai interesante atracții ale orașului. Este vorba despre Catedrala Ortodoxă Timișoara, construită la începutul secolului XX.

Totodată, Muzeul de Arte Frumoase merită și el văzut. Acesta este găzduit în interiorul unui palat baroc din secolul al XVIII-lea, în Piața Unirii, iar intrarea nu este deloc scumpă. Muzeul Regiunii Banat, Muzeul Satului din Regiunea Banat și Muzeul Memorial al Revoluției din 1989 sunt alte atracții turistice.

ADVERTISEMENT
Tags: