Fotbal international

Cel mai tânăr debutant din istoria campionatului Spaniei se revoltă. Luka Romero: ”Mă deranjează că sunt comparat cu Messi”

28.07.2020 | 13:57
Cel mai tanar debutant din istoria campionatului Spaniei se revolta Luka Romero Ma deranjeaza ca sunt comparat cu Messi
ADVERTISEMENT

Lui Luka Romero, jucătorul care a devenit cel mai tânăr  debutant din întreaga istorie a campionatului Spaniei, nu-i convine faptul că este comparat cu Leo Messi. Mijlocașul ofensiv dorește să fie cunoscut în fotbal prin ceea ce face el pe teren.

Fotbalistul de la Mallorca a debutat în partida cu Real Madrid din La Liga la 15 ani și 219 zile. El este poreclit ”Messi mexican”, dar îi displace această comparație, chiar dacă îl are ca model pe superstarul argentinian. Fotbalistul este foarte matur și are personalitate.

ADVERTISEMENT

”Mă deranjează că sunt comparat cu Messi. Messi e unul singur, iar eu vreau să îmi fac un nume în fotbal ca Luka Romero” a declarat fotbalistul, potrivit celor de la sport.es.

Jucătorul își dorește să ajungă la naționala mare a Argentinei

Romero s-a născut în Mexic, dar părinții săi sunt din Argentina. El a venit în Spania la vârsta de 3 ani. S-a apucat de fotbal pentru prima dată la 7 ani pentru echipa din Ibiza Sant Jordi. În 2015, a ajuns la Academia celor de la Mallorca.

ADVERTISEMENT

El a decis să joace pentru Argentina la nivel de naționale de juniori și dorește să debuteze în anii care vor urma și pentru naționala mare a „pumelor”, dublă campioană mondială în 1978 și 1986.

”M-am născut în Mexic, dar familia mea este din Argentina. Am toate cele trei naționalități, argentiniană, mexicană și spaniolă. Dacă mă iubesc cei din Argentina, voi continua să joc pentru ei, asta este dorința mea”, a adăugat Romero. El a spus că nu știe foarte bine țara de unde vin părinții săi, deoarece a mers doar de puține ori în ultimii ani acolo, în preajma Sărbătorilor.

ADVERTISEMENT

Romero a fost întrebat ce post este cel mai potrivit pentru el. Mijlocașul ofensiv spune că și-a îmbunătățit jocul după ce a fost adus la prima echipă de Vicente Moreno, antrenorul formației din Insulele Baleare.

”Îmi place să joc vârf retras sau aripă dreapta. Mi-am îmbunătățit mult calitățile de când am ajuns aici. Înainte, nu îmi foloseam aproape deloc piciorul drept, acum îl utilizez destul de des”, a încheiat Romero.

ADVERTISEMENT
  • 15 ani și 219 zile avea Luka Romero când a debutat în prima ligă a Spaniei, în partida Real Madrid – Mallorca
ADVERTISEMENT