Life

Cele 10 alimente pe care să le consumi când ți-e poftă de dulce. Sunt sănătoase și nu sunt bombe calorice

Care sunt cele 10 produse ideale pentru a fi consumate când vrei ceva dulce. Sunt prielnice pentru organism și nu au multe calorii.
23.02.2024 | 09:20
Cele 10 alimente pe care sa le consumi cand tie pofta de dulce Sunt sanatoase si nu sunt bombe calorice
Care sunt cele 10 produse ideale pentru a fi consumate când vrei ceva dulce. Sunt prielnice pentru organism și nu au multe calorii. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cele 10 alimente pe care să le consumi când ți-e poftă de dulce. Sunt sănătoase și nu sunt bombe calorice. Medicii nutriționiști le recomandă cu mare încredere, subliniind că sunt ideale atunci când vrem să ne menținem în formă maximă.

Care sunt cele 10 produse ideale pentru a fi consumate când vrei ceva dulce. Sunt prielnice pentru organism și nu au multe calorii

Care sunt cele 10 produse ideale pentru a fi consumate când vrei ceva dulce. Sunt prielnice pentru organismul uman și nu au multe calorii, ceea ce înseamnă că kilogramele în plus nu se vor depune atât de ușor.

ADVERTISEMENT

Una dintre opțiunile nutritive și delicioase, care înlocuiește dulciurile pline de zahăr, constă în fructele proaspete. Ele sunt bogate în minerale și vitamine care susțin funcțiile organismului, mai ales dacă nu au fost tratate sau depozitate. E foarte important să consumi fructe de sezon.

Cipsurile de mere includ ingrediente naturale care pot ajuta la prevenirea diabetului, a bolilor de inimă și a unor forme de cancer. Fulgii de ovăz sunt un răsfăț, mai ales la micul dejun și dacă sunt amestecați cu fructe uscate, sirop de arțar sau scorțișoară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pofta de dulce poate fi tăiată și cu ajutorul ciocolatei neagre cu un conținut de 80% de cacao. Are doar două grame de zahăr într-o bucată de 14 grame. Ciocolata neagră este bogată din compuși vegetali numiți flavanoli, care pot ajuta la protejarea inimii.

Nutriționiștii recomandă și consumul de iaurt grecesc care este o variantă sănătoasă dacă este combinat cu puțină scorțișoară. Acest produs conține substanțe care dau senzația de sațietate și oferă calciul necesar pentru oase puternice.

ADVERTISEMENT

Ce alte produse taie pofta de dulce

Printre produsele care taie pofta de dulce se mai numără și smoothie-urilor de fructe. Specialiștii transmit că acestea sunt destul de bogate în sare și zahăr, putând fi realizate atât din fructe proaspete, cât și din cele congelate.

Strugurii reprezintă o altă variantă sănătoasă. Aceștia sunt și mai buni atunci când sunt congelați pentru puțină vreme. Fructele înlocuiesc înghețata care se consumă în cantități foarte mari în zilele călduroase de vară.

ADVERTISEMENT

Prăjitura de unt de arahide reprezintă o combinație de dulce și sărat. Desertul se face rapid din câteva ingrediente simple. Se adaugă câteva chipsuri de ciocolată neagră la o lingură de unt de arahide. Amestecul se transferă pe o foaie de hârtie cerată, se sigilează și se păstrează la frigider.

În câteva ore rezultatul este un adevărat deliciu bogat în proteine și cu conținut scăzut de zahăr. Nutriționiștii spun că îndeplinește toate cerințele pentru o cupă de unt de arahide. La fel de sățioase sunt și cerealele care conțin fibre, vitamine și minerale.

De asemenea, un alt aliment care taie pofta de dulce este Split Banana. Cojește și taie o banană pe lungime pentru o gustare care seamănă cu o înghețată. Adaugă deasupra migdale nesărate și o lingură de iaurt înghețat cu un conținut scăzut de grăsimi preferat.

ADVERTISEMENT