Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cele 3 variante de portar pe care le-a analizat Rapid înainte de a semna cu Aioani de la Farul

Rapid a avut pe listă patru portari, dintre care unul de la FCSB. Cum a ajuns Aioani în Giulești și de ce s-a renunțat la celelalte variante.
23.01.2024 | 22:38
Cele 3 variante de portar pe care lea analizat Rapid inainte de a semna cu Aioani de la Farul
3 portari cu nume a avut Rapid pe listă în afară de Marian Aioani. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid l-a transferat pe Marian Aioani, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. La FANATIK SUPERLIGA s-au aflat toate detaliile mutării. „Giuleștenii” au mai avut însă pe listă trei portari.

Rapid a avut pe listă un portar de la FCSB și CFR Cluj înainte de a-l semna pe Marian Aioani: „E de departe cea mai bună variantă”

Horia Ivanovici, moderatorul FANATIK SUPERLIGA, consideră că Rapid a făcut cea mai bună mutare prin aducerea lui Aioani: „Pentru mine, cel mai bun portar în SuperLigă este Sava. După aceea mai era și portarul Petrolului, cu niște cifre formidabile. Practic pe prima parte a campionatului Zima a fost în statistici numărul unu.

ADVERTISEMENT

Și mai era încă unul, dar era un risc pentru că nu a mai jucat demult: Andrei Vlad. La un moment dat, zilele trecute, a ajuns și la Rapid varianta Andrei Vlad”. 

Robert Niță a dezvăluit celelalte variante pe care Rapidul le-a urmărit: „Îți spun exact. S-a vorbit despre Andrei Vlad și Cristi Bălgrădean. Astea au fost cele două variante. În afară de Silviu Lung Jr. Pentru că acum este închisă situația transferului lui Aioani. Ăștia au fost cei trei portari care au fost aduși în discuție. 

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici e convins însă că Rapid a făcut alegerea perfectă: „Eu cred că dintre toți, Aioani e de departe cea mai bună variantă”.

Vivi Răchită a fost însă destul de surprins că Hagi a renunțat atât de ușor la Marian Aioani: „Eu nu credeam că se face transferul pentru că Farul se bate la play-off. Și acum fără Aioani, care era portarul titular. Pe alte echipe mai joacă unul, altul. La Farul doar el”.

ADVERTISEMENT

Rapid și transferul lui Marian Aioani. Toate detaliile mutării și contractul portarului

FANATIK a dezvăluit că Gheorghe Hagi va încasa 400.000 de euro de pe urma transferului lui Marian Aioani și a păstrat un procent de 20% dintr-un viitor transfer. Portarul venit de la Farul va încasa un salariu lunar de 12.000 de euro și a semnat un contract valabil pe trei ani și jumătate.

Marian Aioani va fi titular în poarta Rapidului chiar de la derby-ul cu Dinamo. Goalkeeperul în vârstă de 24 de ani mai are însă o clauză specială. Dacă va ajunge titular la echipa națională a României va încasa 50.000 de euro, însă bonusul poate urca până la suma de 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Bonus uriaș și salariu mai mare decât cel al lui Horațiu Moldovan

Horia Ivanovici a detaliat pe larg cifrele transferului: „Astăzi dimineață s-a bătut palma. Totul e închis. Rapid s-a înțeles cu Farul și cu Hagi, dar și cu jucătorul. Cifrele transferului sunt următoarele. Rapid a plătit 400.000 de euro plus 20% dintr-un viitor transfer.

Aioani va fi deja titular în partida cu Dinamo și a semnat pe un salariu de 12.000 de euro. Un salariu foarte bun. Cred că Moldovan avea 11.000 de euro sau ceva de genul”.

Rapid a mai avut pe listă un portar de la FCSB și unul de la CFR Cluj. Detaliile contractului lui Aioani

ADVERTISEMENT