Două alimente care sunt adorate de români nu sunt recomandate pentru a fi consumate iarna. În sezonul rece, nu-ți oferă toți nutrienții de care are nevoie organismul tău.
Mulți români consumă aceste alimente de-a lungul anului, dar nu sunt deloc recomandate în timpul iernii. Deși sunt potrivite primăvara, vara și chiar toamna, iarna e bine să eviți aceste produse.
Unul dintre ele este porumbul, bogat în carbohidrați, fibre, vitamine și minerale. De asemenea, este bogat în antioxidanți și menține sănătatea ochilor și a colonului.
În România, porumbul este consumat mai ales la finalul verii, atunci când este în plin sezon. Nu e bine să îl consumi și iarna deoarece la magazine poți găsi doar porumb fiert în conservă, congelat sau prefiert. În acest fel, porumbul nu va avea gustul bun și nici nu-ți va oferii nutrienții necesari.
Porumbul este una dintre cele mai modificate culturi din lume. De exemplu, 92% din cultura din SUA, în 2016, a fost modificată genetic, notează libertatea.ro.
Culturile sunt modificate pentru a crește randamentul, precum și pentru a îmbunătăți rezistența la insecte, boli sau substanțe chimice care se folosesc pentru a ucide dăunătorii.
În prezent, există cercetări puține la număr și conflictuale privind siguranța porumbului modificat genetic pentru oameni. Studiile au găsit o legătură între porumbul modificat genetic cu efectele toxice pe care le are asupra ficatului, rinichilor și a altor organe la animale.
În schimb, conform altor cercetări. culturile de porumb modificate nu sunt periculoase pentru sănătatea oamenilor și oferă aceiași nutrienți precum cele modificate. Pentru a ști dacă e vorba de culturi modificate genetic, trebuie să cauți produse cu eticheta “non-OMG”.
Un alt aliment pe care nu este bine să-l consumi în timpul iernii este sparanghelul. La fel ca alte legume, este mai potrivit pentru a fi mâncat primăvara, în sezonul lui.
În România, sparanghelul ajunge din alte țări europene, mai însorite, însă iarna este transportat din alte țări mai îndepărtate, notează foodstory.protv.ro. Astfel, e mai bine să-l mănânci în sezon.