Cele două băuturi interzise la micul dejun. Una dintre ele e adorată de români dimineața, deși poate genera mari probleme. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă în privința acestora și spun ce disconforturi putem avem.
Care sunt băuturile pe care trebuie să le eviți la micul dejun. Sunt iubite de oameni, chiar dacă nu sunt tocmai sănătoase. Una dintre ele este consumată foarte des de români, în ciuda faptului că sunt multe studii care arată că nu e tocmai bună.
Sucul proaspăt de fructe și shake-urile de proteine fac mai mult rău decât bine organismului uman. Acest lucru a fost demonstrat de numeroase cercetări, motiv pentru care medicii dezvăluie ce impact au asupra corpului.
Acestea contribuie semnificativ la un disconfort care nu dispare toată ziua. Mai exact, oamenii se pot confrunta cu gaze și balonare din cauza zerului pe care îl au în compoziția lor și care afectează stomacul dacă sunt consumate la prima oră a dimineții.
„Shake-urile de proteine pot fi dure pentru stomac din mai multe motive. De vină poate fi zerul din ele, care este un produs secundar al laptelui, sau înlocuitorii de zahăr care sunt utilizați în shake-uri”, a spus medicul Lauren Thayer, notează shefinds.com.
În plus, doctorul susține că shake-urile proteice au efecte secundare, deși de multe ori reprezintă o alegere populară în rândul persoanelor care fac sport și merg des la sala de fitness. Mulți doresc să-și sporească aportul de proteine și creșterea musculară.
„Sucul de fructe cumpărat din magazin este de obicei făcut din concentrat de fructe, zahăr, arome adăugate și apă și nu din fructul în sine”, a mai spus specialistul, mai arată sursa menționată mai sus.
Lauren Thayer este de părere că aceste ingrediente duc de cele mai multe ori la exces de gaze, balonare și inflamație. În plus, această băutură este bogată în fructoză, care are efecte secundare asupra sistemului digestiv.
Din păcate, consumul de suc de fructe proaspăt stors, pe stomacul gol, dimineața, poate duce la fermentație în intestin. În aceeași notă, nutriționiștii spun că inflamația este un alt dezavantaj major al consumului excesiv de zahăr.