Sport

Cele două motive pentru care Mutu a ales Neftchi Baku: „Am fost impresionat”

Adrian Mutu a vorbit despre motivele care l-au determinat să plece de la Rapid pentru a merge pe banca celor de la Neftchi Baku.
14.07.2023 | 11:49
Cele doua motive pentru care Mutu a ales Neftchi Baku Am fost impresionat
Ce l-a determinat pe Adrian Mutu să aleagă Neftchi Baku. Foto: Facebook - @Neftchi PFK
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu s-a despărțit de Rapid cu o săptămână înainte de startul noului sezon de SuperLiga. Antrenorul român a mers în Azerbaidjan, pe banca celor de la Neftchi Baku, unde l-a înlocuit pe Laurențiu Reghecampf. Fostul atacant a explicat ce l-a determinat să facă acest pas.

Cele două motive pentru care Mutu a ales Neftchi Baku: „Am fost impresionat”

Nimic nu anunța plecarea lui Adrian Mutu de la Rapid înainte de startul sezonului. Antrenorul român a fost alături de clubul din Giulești într-un cantonament în Slovacia în vederea pregătirii următoarei stagiuni.

ADVERTISEMENT

Faptul că Neftchi Baku este cel mai mare club din țara sa, dar și proiectul echipei pentru următorul sezon l-au determinat pe Adrian Mutu să meargă pe banca echipei din Azerbaidjan. „Sunt două motive pentru care am ales Neftchi. În primul rând, ‘albii și negrii’ sunt cel mai mare club din țară.

În al doilea rând, am fost atras de proiectul echipei pentru anul care vine. Nu ar trebui să ne gândim doar la campionatul național, ci și să reprezentăm Azerbaidjanul în Europa.

ADVERTISEMENT

Există condiții bune pentru asta. În timpul negocierilor, am fost foarte impresionat de obiectivele clubului și de planul de dezvoltare care răspunde cerințelor fotbalului modern”, a declarat Adrian Mutu, citat de sportinfo.az.

Presa din Azerbaidjan l-a luat tare pe Adrian Mutu: „Nu a avut succes la cluburi și la echipa națională”

Adrian Mutu va încasa un salariu anual de 700.000 de euro, sumă din care „Briliantul” trebuie să achite salariile celor trei antrenori secunzi care îl sfătuiesc. Antrenorul român a fost prezentat oficial la Neftchi Baku, iar la scurt timp, presa din Azerbaidjan l-a luat la țintă pe Mutu.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii locali au analizat cariera de antrenor a lui Adrian Mutu și au tras linie. Cartea de vizită a antrenorului român nu-l recomandă pentru postul de antrenor principal la Neftchi Baku. Echipa din Azerbaidjan va juca primul meci oficial al sezonului în turul 2 preliminar din Conference League cu învingătoarea din meciul Zeljeznicar – Dinamo Minsk.

„Așa cum se observă din statistici, Adrian Mutu nu a avut succes la cluburi și la echipa națională, unde a lucrat ca principal. Pentru cineva care nu este un mare antrenor în țara natală și nu a lucrat niciodată mai mult de un an și jumătate la o echipă, Azerbaidjanul este văzut drept o oportunitate majoră de a câștiga bani și de a debuta în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Să sperăm că Neftchi va fi varianta bună pentru Mutu, iar Mutu varianta bună pentru Neftchi, dar este greu de crezut cu o asemenea carieră de antrenor în spate”, au scris jurnaliștii azeri.

Meciul de debut al lui Adrian Mutu la Neftchi Baku va avea loc sâmbătă, 15 iulie, într-un meci de pregătire. Formația din Azerbaidjan va evolua în compania turcilor de la Fenerbahce.

ADVERTISEMENT
Tags: