E bine să faci regulat cele mai bune exerciții pentru memorie. În acest mod nu vei mai uita lucruri și de asemenea, vei avea grijă de creierul tău, protejându-l în fața tulburărilor cognitive.
Este esențial ca memoria ta să funcționeze. În acest mod, eviți situații în care uiți lucruri banale, cum ar fi ce voiai să cumperi de la magazin sau poate chiar unde ți-ai uitat cheile de la mașină.
În primă fază s-ar putea ca aceste lucruri să nu te intereseze. În timp însă, după 65 de ani, s-ar putea ca lucrurile să se agraveze. În general, cam după această vârstă apar și cele mai frecvente tulburări cognitive.
Iată că cercetătorii au descoperit cele mai bune exerciții pentru memorie. Le poți face regulat, astfel încât să îți protejezi creierul. Care sunt acestea? Nu sunt deloc complicate, iar rezultatele se văd în timp, relatează Thebrighterside.
Se pare că aminitrile joacă un rol esențial. Astfel, cercetătorii propun unele dintre cele mai bune exerciții pentru memorie în acest sens. Metoda Loci (în latină, “loci” – “locuri”) sau “Palatul memoriei”/ “Palatul mental” este o tehnică de memorare veche extrem de eficientă.
Aceasta implică asocierea informațiilor pe care cineva dorește să le rețină cu locuri și obiecte familiare. Studiile arată că oamenii își amintesc informații mai ușor, atunci când acestea sunt legate de imagini. Cum funcționează? Aliniezi imagini cu amintiri, iar lucrurile devin mai simple.
Un exemplu este să asociezi „fructiera” cu „mărul lui Adam” și ”motanul Tom” din desenul animat ”Tom și Jerry” cu Thomas Jefferson. Deși aceste conexiuni pot părea amuzante, ele trebuie doar să rezoneze cu o persoană.
Te confrunți cu situația în care nu mai știi unde ți-ai lăsat cheile? Iată cele mai bune exerciții pentru memorie în acest sens. Concentrarea joacă un rol esențial, spune medicul Swart Bieber, care oferă o soluție simplă.
„Gândește-te bine la ce trebuie să acorzi atenție. Astfel, concentrându-te cu atenție asupra lucrurilor pe care vrei să ți le amintești și evitând potențialele distrageri, îți sporești capacitatea de a-ți aminti”, spune el.
Și cititul poate fi un bun exercițiu pentru memorie de asemenea. Totuși, contează și factorii externi. Dacă vrei să ai grijă de memoria ta, ferește-te de stres. Specialiștii spun că stresul, insomniile, dietele nesănătoase, dar și deshidratarea sau viața sedentară contribuie la diminuarea memoriei.