Life

Cele mai ciudate reguli de care s-au lovit turiștii. Orașul în care nu ai voie să stai pe loc

Noi reguli pe care orice turist trebuie să le cunoască. La ce trebuie să fii atent dacă nu vrei să te alegi cu amenzi usturătoare, chiar în timpul concediului
26.12.2023 | 16:16
Cele mai ciudate reguli de care sau lovit turistii Orasul in care nu ai voie sa stai pe loc
Cei care ignoră noile reguli din acest oraș se aleg cu amenzi usturătoare Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

După pandemie, turismul a avut destul de mult de suferit. Oamenii au fost din ce în ce mai sceptici în a pleca în țări străine, dar se pare că acest lucru revine la normal. Deși fluxul de turiști este mai mic decât în trecut, se înregistrează, totuși, o dorință mai mare a oamenilor de a călători.

Orașul unde ești amendat dacă stai prea mult într-un singur loc

Milioane de turiști au fost afectați de regulile din pandemie, cele care interziceau călătoritul în spații aglomerate. Deși au trecut aproape doi ani de la aceste reguli, turismul pare că își revine cu pași mici, dar siguri.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, aproape că toate persoanele au profitat de timpul liber și au ales să plece într-o destinație specială. Pentru că mulți au ales să recupereze vacanțele pierdute de altă dată, așa se face că unele orașe au ajuns să fie copleșite, la propriu, de numărul de turiști.

Din cauza acestui fenomen cunoscut sub numele de supraturism, mai multe orașe din lume au fost nevoite să recurgă la un set de reguli dure. Nu toate sunt pe placul turiștilor, însă, nu au decât să se obișnuiască cu ele.

ADVERTISEMENT

Începând de anul viitor, turiștii care au trecut Portofino pe lista destinațiilor de vacanță trebuie să cunoască noile reguli. Nimeni nu va mai avea voie să stea prea mult în loc, nici măcăr pentru selfie-uri. Tocmai de aceea, au fost stabilite anumite zone în care nu poți staționa deloc. Totuși, dacă faci asta, te alegi cu o amendă de 270 de euro.

Sardinia este prima destinație care a schimbat regulile de călătorie pentru turiștii săi. Dacă până acum oricine se putea bucura de plajele cu nisip fin, fără nicio regulă, acest lucru s-a schimbat.

ADVERTISEMENT

Nu doar Italia a devenit din ce în ce mai dură cu turiștii

Turiștii care ajung în Sardinia trebuie să știe că nu mai au voie să stea nelimitat. Pe lângă faptul că numărul lor a fost limitat, aceștia au și un interval de timp pe care trebuie să îl respecte.

De asemenea, turiștii au parte de reguli noi și pe plaje. Administratorii uneia dintre cele mai celebre plaje din zonă, Pelosa, au interzis turiștilor să mai vină cu prosoape. Cei care vor să se bronzeze trebuie să vină cu un anumit tip de covorașe că nu colectează prea mult nisip atunci când sunt așezate pe jos.

ADVERTISEMENT

Tot în Italia, începând cu anul viitor, turiștii vor trebui să respecte un set de reguli și dacă aleg să viziteze Veneția. Din cauza fenomenului de supraturism, autoritățile au limitat numărul de persoane care pot vizita orașul de pe ape. Cei care ajung aici vor trebui să plătească și o taxă. 

La fel de strictă este și Portugalia atunci când vine vorba de reguli pentru turiști. Petrecăreții trebuie să știe că pe plajele de aici nu este deloc voie cu muzica dată la maxim. Cei care ascultă muzică prea tare pot risca să primească amenzi de 36.000 de euro.

Tot în Portugalia, turiștii care aleg să își petreacă vacanța pe plajă trebuie să știe că nu au voie să se joace oriunde cu mingea. Sunt locuri special amenajate, iar cei care ignoră asta, riscă amenzi usturătoare.

ADVERTISEMENT