Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cele mai mari prime pe care Adrian Ilie le-a luat în carieră. „Eram la Valencia”. Cum se dădeau bonusurile la Steaua

Primele din fotbalul modern se pot ridica la sume amețitoare. Adrian Ilie a dezvăluit care a fost cea mai mare sumă luată ca bonus pentru o performanță sportivă. Valencia a fost echipa care a oferit cel mai mult.
16.01.2024 | 15:25
Cele mai mari prime pe care Adrian Ilie lea luat in cariera Eram la Valencia Cum se dadeau bonusurile la Steaua
Adrian Ilie si Banel Nicolita, CELE MAI MARI PRIME INCASATE din cariera si la Steaua. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Adrian Ilie a rememorat cu bucurie perioada petrecută la Valencia. Pe lângă performanțele sportive, fostul tricolor a fost recompensat pe măsură pentru talentul arătat pe teren. Sumele pomenite de Adrian Ilie i-ar face invidioși chiar și fotbaliștii actuali.

Adrian Ilie, primă fabuloasă primită de la Valencia

“Care a fost, Adrian, cea mai mare primă pe care ai luat-o în viața ta? Pe lângă contract. Cea mai mare primă cât ai jucat tu fotbal?”, a întrebat Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

“Cred că am primit-o pentru semifinală sau pentru a ajunge în finala Ligii Campionilor. 100.000 de euro, la Valencia. Trecerea de la semifinală la finală. Iar la finală aveam 200.000 sau 250.000 de dolari de jucător.

La Steaua, cea mai mare primă a fost pentru calificarea în Liga Campionilor, 30.000 de dolari. Era echipa Armatei. 30.000 de dolari. Și am mai primit la Galatasaray pentru meciul cu Fenerbahce, 50.000 sau 60.000 de dolari de caciulă doar pentru meciul respectiv”, a declarat Adrian Ilie.

ADVERTISEMENT

Adrian Ilie a evoluat pentru Valencia timp de 4 ani, în perioada 1998-2002. Fostul tricolor a bifat 84 de partide pentru spanioli și a reușit să înscrie de 29 de ori. Ilie s-a transferat în Spania chiar de la Galatasaray. Pentru turci, fostul atacant al naționalei a jucat timp de două sezoane.

“Era și sistemul de premiere foarte bun la Steaua. La 19 ani, contractul nu era așa de mare, dar sistemul de premiere era o chestie. Pentru 4 meciuri la rând cu 12 puncte, îți dădeau 10.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Pentru 10 puncte îți dădeau 8.000, iar dacă făceai 8 puncte, primeai 7.000. Pentru mai puțin nu primeai nimic. Când ajungeam la ultimul meci și aveam 9 puncte, eram pe ei, că știam că putem lua banii”, a completat Adrian Ilie.

“Am luat 120.000 de euro. 120.000 de euro pentru calificare în Champions League. Dar am avut 4 tururi, la Steaua, cu Gigi Becali patron. Trebuia să ne calificăm în grupă. Pentru câștigarea campionatului nu luam nimic. Aveam doar prime pentru derby-uri”, a dezvăluit și Bănel Nicoliță cele mai mari recompense din cariera de jucător.

ADVERTISEMENT

Adrian Ilie a evoluat pentru Steaua în perioada 1993-1996. Atunci, echipa era în proprietatea Ministerului Apărării. Primele promise de către conducătorii Stelei din acea perioadă l-au îmbogățit pe Adrian Ilie. În acei ani, Steaua domina campionatul, iar o serie de 4 victorii consecutive nu era ceva dificil de obținut.

FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

ADVERTISEMENT