Life

Cele mai sățioase alimente. Țin de foame chiar și câteva ore și sunt sănătoase

Tu știi care sunt cele mai sățioase alimente? Pot ține de foame chiar și câteva ore și de altfel sunt și cât se poate de sănătoase.
09.08.2023 | 09:55
Cele mai satioase alimente Tin de foame chiar si cateva ore si sunt sanatoase
Cele mai sățioase alimente. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Vrei să afli care sunt cele mai sățioase alimente? Află că există o listă destul de lungă. Te poți baza pe ele la micul dejun, dacă vrei ca următoarea ta masă să fie câteva ore mai târziu. Dincolo de asta, ele sunt și foarte sănătoase.

Cele mai sățioase alimente

În primul rând, cele mai sățioase alimente sunt bogate în fibre. Ele sunt practic cele care ajută la menținerea sațietății. De asemenea, acest lucru îți va fi de folos și dacă vrei să slăbești. 

ADVERTISEMENT

Topul celor mai sățioase alimente este deschis de fistic, spune nutriționistul Lauren Manake. Vorbim despre o gustarea bogată în proteine, dar și în vitamine. De asemenea, fisticul are și o mulțime de fibre.

Iar același lucru e valabil și în cazul mixului de fructe uscate și de nuci. Găsești o mulțime în comerț. Vei avea o sursă benefică de antioxidanți, magneziu, dar și fier. Avocado, la rândul său este unul dintre cele mai sățioase alimente.

ADVERTISEMENT

Printre altele, acesta este bogat în acid folic. De asemenea, conține și magneziu, dar vitamina E din belșug, alături de fibre. Iar dacă alegi să îl consumi pe o felie de pâine de secară, senzație de sațietate durează și mai mult.

Alimentul care ține de foame chiar și câteva ore

Chiar dacă pare greu de crezut, pepenele verde are și el aceleași beneficii, spune nutriționistul. Dincolo de faptul că te hidratează, acesta este bogat în fibre, dar și în alți nutrienți. ”Uneori, oamenii se pot simți mai plini de energie atunci când nu sunt deshidratați, iar gustarea de pepene verde poate ajuta la atingerea acestui obiectiv”, afirmă Manaker, potrivit EatThis.

ADVERTISEMENT

Iar o altă alegere genială pentru micul dejun este iaurtul grecesc cu fructe de pădure. Și el este unul dintre cele mai sățioase alimente. Controlează pofta de mâncare și de asemenea este bogat și în proteine, ajutând inclusiv la digestie.

Laptele, dar și ouăle sunt și ele alimente sățioase. Conțin proteine și pot fi introduse într-un meniu foarte ușor. Poți să bei lapte rece, fierbinte, ori poți opta pentru o omletă sau două ouă prăjite dimineața.

ADVERTISEMENT

În același top mai regăsim și năutul prăjit, dar și merele, alături de untul de arahide. La rândul lor, aceste alimente țin de foame chiar și câteva ore. Le poți consuma între mese fără griji, ori la micul dejun.

ADVERTISEMENT
Tags: