Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cele mai tari metode de motivare ale lui Reghecampf. „Ne punea filme cu Rocky sau ne ducea și la o școală de nevăzători”

Florin Gardoș a povestit cum reușea Laurențiu Reghecampf să îi motiveze după meciurile importante și în fața unor adversari mai slab cotați.
18.02.2024 | 13:41
Cele mai tari metode de motivare ale lui Reghecampf Ne punea filme cu Rocky sau ne ducea si la o scoala de nevazatori
ADVERTISEMENT

Florin Gardoș a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA de ce Laurențiu Reghecampf a reușit să creeze la FCSB o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Tactici geniale ale antrenorului.

Florin Gardoș, nouă dezvăluire despre Laurențiu Reghecampf din perioada FCSB: „Cel mai greu era când jucam cu echipe mai mici”

Florin Gardoș știe cât de dificil era să te concentrezi după derby-uril și meciurile din cupele europene. Mai ales atunci când întâlneai un adversar modest: „În perioada Steaua cel mai greu era când jucam cu echipe mai mici. Reghe avea obiceiul să ne pună filmulețe de tot felul și funcționau”.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf știa însă tot timpul cum să îi ia pe jucători ca aceștia să dea cel mai bun randament chiar și la meciule care păreau deja câștigate de la cabine: „Am avut din Rocky la un moment dat, dar nu îmi mai aduc aminte exact”.

Unul dintre cele mai emoționante momente a venit în timpul unei vizite la un centru pentru copii orbi: „La un moment dat am fost la o școala de nevăzători, tot așa, în timpul săptămânii. Te trezești brusc la realitate când îi vezi pe oamenii ăia cum trăiesc, problemele pe care le au și faptul că unii dintre ei nici nu aveau treabă cu fotbalul”.

ADVERTISEMENT

Florin Gardoș și ceilalți jucători ai FCSB, marcați profund de moment: „Asta creează un impact”

Florin Gardoș a fost o remarcă interesantă legată de acel eveniment care i-a rămas întipărit în memorie chiar și după atâția ani: „Majoritatea erau orbi sau aveau probleme grave de vedere. Nu pot urmări un meci, chiar dacă cei dragi le povestesc un meci de fotbal și ce se întâmplă celor care iubesc fotbalul. 

Dar culmea e că și cei care nu aveau nicio treabă cu fotbalul erau foarte încântați că vine cineva să îi vadă, să povestească cu ei și asta crează un impact. 

ADVERTISEMENT

Te motivează, îți dai un reset așa, realizezi: ‘Bă, chiar suntem niște norocoși. Avem ocazia să facem ce iubim și pe bani, și pe faimă, și pe tot’. Ne-a mișcat pe toți. Era înaintea un meci de campionat”, a mai spus fostul fundaș central la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care e în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30 LIVE pe FANATIK.RO.

Fostul fundaș central al FCSB, verdict dur în privința lui Reghe:  „Metodele de pregătire ale lui Reghecampf ne-au uzat total de la 23 de ani!”

Florin Gardoș crede că a găsit o explicație plauzibilă pentru accidentările sale dese, ale lui Vlad Chiricheș și ale altor jucători care au fost la FCSB în perioada lui Laurențiu Reghecampf: „A fost o discuție vis-a-vis de asta pe care am mai avut-o cu colegii de generație care au fost la FCSB în acea perioadă, dacă ce am făcut noi atunci a fost prea mult ca volum și prea mult ca uzură.

ADVERTISEMENT

Și poate fi asta o explicație. Discuția asta a fost. Eu am plecat la 24, Chiri la 23. Acea perioadă cât am stat acolo și a fost acea uzură peste Premier League!”

Florin Gardoș, mărturie emoționantă. Metoda inedită prin care i-a motivat Laurențiu Reghecampf la FCSB

ADVERTISEMENT