Life

Cezara Dafinescu, premiată la TIFF pentru întreaga carieră: „N-am primit niciun premiu de la oficialitățile române”

Cezara Dafinescu a fost premiată la TIFF pentru întreaga ei carieră. Actrița nu a primit niciun premiu de la oficialitățile române, deși are o carieră de mai bine de 40 de ani.
01.08.2021 | 17:26
Cezara Dafinescu premiata la TIFF pentru intreaga cariera Nam primit niciun premiu de la oficialitatile romane
ADVERTISEMENT

Cezara Dafinescu a fost premiată în cadrul Festivalului de Film Transilvania (TIFF) pentru întreaga ei carieră. Premiul a fost o adevărată bucurie pentru cunoscuta actriță, care nu a primit niciodată o recunoaștere de la autoritățile române, deși are 45 de ani de carieră.

Actrița a declarat că nu și-a dorit niciodată să fie etichetată ca o actriță „frumoasă” sau „soția cuiva” și este conștientă de munca pe care a depus-o mai bine de patru decenii, așa cum a declarat în cadrul unui interviu.

ADVERTISEMENT

Cezara Dafinescu nu este deranjată de faptul că autoritățile române nu i-au acordat niciodată un astfel de premiu.

Cezara Dafinescu, premiată la TIFF pentru întreaga carieră

Cezara Dafinescu a fost premiată la TIFF pentru întreaga sa carieră. Actrița are 45 de ani de activitate în lumea teatrului și filmului românesc.

ADVERTISEMENT

Îndrăgita actriță este foarte fericită că a primit această recunoaștere și că „în sfârșit s-a găsit cineva să se gândească și la mine”, după cum a declarat în cadrul unui interviu pentru libertatea.ro.

„A fost o surpriză. Poate veți crede că sunt răutăcioasă, dar în 45 de ani n-am primit niciun premiu de la oficialitățile române, de la cei în măsură să-mi dea premii.

ADVERTISEMENT

Singurele premii, și cele mai importante, pe care le-am primit au fost, zi de zi, cele de la spectatorii mei, care mă opresc pe stradă, mă pupă, îmi dau flori, îmi spun o vorbă bună, îmi dau o roșie în piață”, a declarat Cezara Dafinescu în cadrul aceluiași interviu.

Aceasta nu este dezamăgită de faptul că nu a primit un premiu de la autoritățile române. Cezara Dafinescu este de părere că oamenii „cu suflet negru” încearcă să dea valorile la o parte.

ADVERTISEMENT

„Am considerat că e o dovadă că sunt o valoare, pentru că oamenii nu acceptă foarte ușor niște valori și cei cu suflet negru încearcă să le dea la o parte”, a mai spus ea.

„O actriță frumoasă trebuie să lupte de două ori mai mult ca să convingă”

Cezara Dafinescu este una dintre cele mai frumoase actrițe de teatru și film din România. Chiar și la 72 de ani, aceasta și-a păstrat trăsăturile din tinerețe. Cu toate acestea, nu consideră că frumusețea este un avantaj.

Actrița a mai declarat că aspectul fizic a fost un „handicap” pentru ea și nu neapărat o calitate. Cezara Dafinescu nu și-a dorit niciodată să fie etichetată în funcție de frumusețea ei.

Faptul că este fiica generalului Dafinescu sau „soția lui George Motoi” (n.r. primul ei soț) i-a adus numeroase etichete. Actrița a trecut peste ele și a muncit întotdeauna, în toate rolurile ei.

Cezara Dafinescu consideră că o actriță frumoasă ar trebui să lupte și mai mult ca să-i convingă pe ceilalți că are și alte atuuri, nu doar aspectul fizic.

„Da, o actriță frumoasă trebuie să lupte de două ori mai mult ca să convingă. Colege mai puțin frumoase decât mine erau considerate mult mai ușor mari actrițe. Eu întotdeauna trebuia să fac mai mult, să demonstrez.

Dar sunt mulțumită cu ce am făcut, sigur că se putea mai mult, dar sunt recunoscătoare pentru publicul meu, care m-a iubit așa cum m-a iubit”, a mărturisit Cezara Dafinescu.

ADVERTISEMENT