News

CFR Călători anunță că a introdus trenuri care vor circula cu 200 km/h. Val de ironii din partea călătorilor: ”Poți face jogging pe lângă tren”

CFR Călători a anunțat că a reintrodus trenurile Intercity, după o pauză de opt ani. Anunțul nu a avut tocmai efectul scontat.
03.02.2024 | 17:46
CFR Calatori anunta ca a introdus trenuri care vor circula cu 200 kmh Val de ironii din partea calatorilor Poti face jogging pe langa tren
Acum opt ani, trenurile Intercity au fost oprite din cauza stării proaste a infrastructurii feroviare / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Trenurile de viteză Intercity au fost puse din nou în circulație, după ce infrastructura de cale ferată a fost refăcută. În primă fază, 12 trenuri de tip Intercity vor face legătura între principalele orașe ale României.

CFR Călători a reintrodus 12 trenuri Intercity

„După o pauză de 8 ani, în planul de mers de tren 2022/2023, a fost reintrodus serviciul Intercity pe rutele pe care viteza şi condiţiile tehnice ale infrastructurii feroviare au permis circulaţia acestei categorii de tren.

ADVERTISEMENT

Astfel, au fost proiectate pentru circulaţie în anul 2023 un număr de 12 trenuri, pe rutele: Bucureşti Nord – Cluj-Napoca şi retur; Bucureşti Nord – Constanţa şi retur; Braşov – Constanţa şi retur; Bucureşti Nord – Suceava şi retur; Bucureşti Nord – Paşcani – Iaşi şi retur; Bucureşti Nord – Teiuş – Arad şi retur”, a anunțat CFR Călători.

Informația interesantă vine abia la final. Potrivit reprezentanților companiei, trenurile care vor putea fi admirate pe căile ferate române sunt ”apte să circule cu viteză maximă de 160 km/h și chiar 200 de km/h, unele dintre ele”.

ADVERTISEMENT

”Să râdem cu CFR Călători”

Reacția celor care au citit comunicatul pe Facebook a fost mai degrabă una de amuzament. Aceștia spun că trenurile Intercity merg cu o viteză mult mai mică decât se laudă compania, iar întârzierile sunt uriașe, scrie Adevărul.

Un exemplu ar fi cursa Intercity București-Cluj, în care o distanță de 490 de km este parcursă în 8 ore și 40 de minute. Chiar și în anii ’80, mai spun aceștia, distanța era parcursă cu trenul în aproximativ 7 ore.

ADVERTISEMENT

„Să râdem cu CFR Călători! Orice asemănare a mersului trenurilor cu realitatea e pur întâmplătoare”, a comentat un client al CFR, în timp ce altul a fost de părere că studenții sunt cei mai avantajați, pentru că au timp să recapituleze toată materia, în timpul sesiunii.

Unii clienți au încurajat compania

„Poți face jogging pe lângă tren, dimineața, a doua zi, după ce pleci seara din București. Ideea e să nu te grăbești că lași prea mult trenul în urmă”, a mai glumit cineva.

ADVERTISEMENT

Au fost și oameni care spun că au avut experiențe bune în trenul către Cluj. „Eu am fost cu trenul de la București la Cluj și a fost decent. E mai eco să mergi cu trenul și e și mai sigur decât cu mașina. Trebuie doar puțină răbdare, deocamdată condițiile nu-s grozave, dar nu e nici așa de rău cum ziceți unii pe aici”, a explicat călătorul.

ADVERTISEMENT
Tags: