News

CFR Călători face un apel la populaţie să nu se înghesuie în trenuri. Ce le recomandă turiştilor care pleacă în vacanţă

Recomandările CFR Călători pentru turiștii care pleacă în vacanță cu trenul. Cum poate fi evitată aglomerația din aceste zile?
23.12.2023 | 18:56
CFR Calatori face un apel la populatie sa nu se inghesuie in trenuri Ce le recomanda turistilor care pleaca in vacanta
CFR Călători, recomandări pentru turiști. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

CFR Călători face un apel la populaţie, având în vedere că ne aflăm în pragul sărbătorilor de Crăciun. Reprezentanții companiei de transport feroviar recomandă turiștilor să nu se înghesuie în trenuri.

CFR Călători, apel la populație. Recomandări pentru turiști

Oamenii sunt sfătuiți să achiziționeze bilete atât la trenurile Interregio, cât şi trenurile Regio la care se găsesc locuri libere, iar biletele să fie luate și în afara orelor de vârf, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres. În acest fel, oamenii vor evita aglomerația.

ADVERTISEMENT

“În contextul acestor zile libere prilejuite de sărbătorile de iarnă, pentru evitarea aglomeraţiei şi epuizarea locurilor la anumite trenuri spre/dinspre Valea Prahovei, precum şi spre/dinspre alte destinaţii turistice. CFR Călători recomandă turiştilor să aleagă pentru destinaţia lor atât trenurile Interregio, cât şi trenurile Regio înscrise în circulaţie şi care dispun de locuri libere. Nu doar trenurile Interregio de la orele de vârf”, transmite compania.

Totodată, CFR recomandă turiștilor să cumpere biletele din timp. Deși acestea pot fi achiziționate până la ora de plecare a trenului, compania spune că în această perioadă românii nu ar trebui să aștepte până în ultimul moment pentru a face acest lucru.

ADVERTISEMENT

În acest fel, CFR Călători își va putea dimensiona mai bine capacitatea de transport. „Deşi achiziţiile online de bilete pot fi făcute până la ora de plecare a trenului din staţie, în funcţie de numărul de locuri disponibile, este bine ca biletele să fie cumpărate din timp.

Astfel încât CFR Călători să îşi dimensioneze cât mai bine capacitatea de transport, având în vedere că în această perioadă are deja în circulaţie tot parcul activ de material rulant”, adaugă CFR Călători.

ADVERTISEMENT

Cum poți obține informații despre circulația trenurilor

Cei care vor să cumpere biletele de tren o pot face accesând pe www.cfrcalatori.ro sau din aplicaţia mobilă “CFR Călători bilete online”. Aceasta din urmă este disponibilă în Google Play, App Store şi Huawei AppGallery.

De altfel, turiștii pot achiziționa bilete de la automatele din gări și de la casele de bilete. Cei care urcă într-un tren fără a avea un bilet de călătorie riscă să fie taxați suplimentar, fiind vorba despre o amendă usturătoare.

ADVERTISEMENT

Informații despre circulația trenurilor pot fi obținute la numărul de telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern). De asemenea, cei care au instalată aplicația Trenul meu pot obține aceste date, introducând numărul exact al trenului în căsuța indicată, dar și pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.

ADVERTISEMENT