Sport

CFR Cluj a început lucrările la stadionul din Gruia. Unde se va juca meciul cu Petrolul. Oficial

Oficialii campioanei CFR Cluj au decis să mute echipa după ce au început lucrările la stadionul din Gruia, astfel că întâlnirea cu Petrolul se va juca în alt oraș.
23.09.2022 | 17:44
CFR Cluj a inceput lucrarile la stadionul din Gruia Unde se va juca meciul cu Petrolul Oficial
Oficialii campioanei CFR Cluj au decis să mute echipa după ce au început lucrările la stadionul din Gruia, astfel că întâlnirea cu Petrolul se va juca în alt oraș. Sursă foto: Ora de Mediaș
ADVERTISEMENT
23-09-2022
14:51

CSF Cluj - Petrolul se joacă la Mediaș

Oficialii clubului CFR Cluj au anunțat începerea lucrărilor la stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, astfel că întâlnirea cu Petrolul Ploiești va avea loc la Mediaș.

”Așa cum am anunțat zilele trecute, am început lucrările de modernizare a gazonului de pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, astfel că meciul CFR Cluj – Petrolul Ploiești, din etapa a 12-a a SuperLigii, nu se va juca în Gruia, ci la Mediaș pe Stadionul Municipal.

Meciul va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, ora 21:30, iar intrarea spectatorilor va fi liberă”, se arată într-un comunicat pe pagina de Facebook a campioanei României.

 

21-09-2022
16:09

CFR Cluj se mută la Mediaș

Oficialii campioanei CFR Cluj au cedat în fața presiunilor fanilor rivalei din localitate, Universitatea, și au decis ca meciul cu Petrolul Ploiești, din etapa a 12-a din SuperLiga, să se joace la Mediaș.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Cluj, după ce reprezentanții grupării feroviare au făcut o cerere oficială către CJ, proprietarul stadionului Cluj Arena, să li se permită să joace meciul cu Petrolul.

”CFR are oameni responsabili în conducerea clubului. Chiar dacă cererea lor este legală, urmare a pozițiilor exprimare de unele instituții abilitate, au decis sa joace meciul la Mediaș.

Prin aceasta se preîntâmpina nașterea sau escaladarea unei posibile stări de tensiune in oraș, pe fondul unei eventuale decizii”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, citat de Știri de Cluj

Oficialii campioanei României au făcut cerere către Consiliul Județean Cluj, proprietarul „Cluj Arena”, pentru a juca pe cel mai mare stadion al orașului. Fanii rivalei ”U” au luat act și amenință că își asumă orice repercusiuni.

Mesajul Peluzei Șepcile Roșii, după ce campioana CFR a cerut să i se permită să joace pe „Cluj Arena”

Rivalitatea dintre suporterii Universității și ai CFR-ului nu are limite, iar fanii ”Șepcilor roșii” au luat foc după ce reprezentanții clubului din Gruia au solicitat Consiliului Județean să le permită să organizeze meciuri pe „Cluj Arena”.

ADVERTISEMENT

”Un meci, pe stadionul Dr. Mircea Luca (numele pe care suporterii Universității Cluj vor să-l poarte cel mai mare stadion al orașului – n.r.), în care CFR ar avea statut de gazdă, nu va fi acceptat de Peluza Șepcile Roșii!

U-iștii au umplut străzile Clujului și le-au transformat într-o mare furtună în alb-negru, pentru ca acest stadion să existe, casa noastră.

ADVERTISEMENT

Nu suntem împotriva unei decizii, nu prevenim, nu avertizăm, vă spunem răspicat că nu acceptăm și ne asumăm orice repercusiune!”, a transmis peluza Șepcile Roșii într-un comunicat.

Galeria Universității Cluj este recunoscută pentru atașamentul față de echipă și aversiunea pe care o au față de suporterii campioanei. De cele mai multe ori întâlnirile dintre cele două galerii sunt extrem de tensionate și violente.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, obligată să-și caute o nouă casă din cauza gazonului impracticabil

CFR Cluj se confruntă cu o mare problemă. Gazonul arenei ”Dr Constantin Rădulescu” este impracticabil după ce a fost afectat de o boală care a distrus aproape complet suprafața de joc.

Oficialii campioanei au luat legătura cu o companie specializată în astfel de lucrări, iar decopertarea gazonului degradat a început deja. Costul total al lucrărilor se ridică la aproximativ 300.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Lucrările avansează în ritm rapid, dar trupa lui Dan Petrescu nu va putea evolua pe propriul stadion mai devreme de jumătatea lunii viitoare. Până atunci, însă, pe 1 octombrie, feroviarii trebuie să organizeze meciul cu Petrolul Ploiești.

”În data de 1 octombrie vom juca acasă cu Petrolul, dar rămâne de văzut ce stadion vom alege. Avem Cluj Arena, dar în semn de respect, nu dorim să tensionăm situația mai mult decât este acum. Dacă ne vor permite, vom evolua acolo, dar dacă nu”, a spus președintele Cristi Balaj, la Digisport.

Cel mai probabil CFR Cluj va primi acceptul Consiliului Județean de  închiria Cluj Arena, însă meciul dintre campioana României și Petrolul, din etapa a 12-a din SuperLiga va fi unul de risc maxim datorită amenințărilor venite din tabăra rivalilor de la ”U”.

Variantele de rezervă ale CFR-ului, în cazul în care nu va primi acceptul de a juca pe Cluj Arena partida amintită, sunt stadioanele din Mediaș, respectiv Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT