Sport

CFR, cel mai tare transfer al verii! Konoplyanka a ajuns la Cluj. Foto exclusiv

CFR Cluj pregăteşte cel mai tare transfer al verii. Yevhen Konoplyanka a ajuns la Cluj, iar FANATIK vă prezintă prima imagine cu starul ucrainean în Ardeal.
24.07.2023 | 00:12
CFR cel mai tare transfer al verii Konoplyanka a ajuns la Cluj Foto exclusiv
Gestul caritabil care a ajutat la transferul lui Konoplyanka la CFR Cluj. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT
23-07-2023
21:16

Konoplyanka a ajuns la Cluj!

Cel mai tare transfer al verii la CFR Cluj a intrat în linie dreaptă. Yehven Konoplyanka a ajuns la Cluj şi FANATIK vă prezintă prima imagine a starului ucrainean în România, alături de preşedintele CFR-ului, Cristi Balaj. În vârstă de 33 de ani, Konoplyanka vine din postura de jucător liber de contract, după despărţirea de Cracovia. 

După ce l-a prezentat oficial pe mijlocașul Panagiotis Tachtsidis, care a adunat nu mai puțin de 156 de meciuri în Serie A în tricoul echipelor AS Roma, Torino, Cagliari, Lecce, Genoa, Hellas Verona, Catania și Cesena, formația din Gruia a mai dat o lovitură.

Transfer de senzație reușit de CFR Cluj

Tehnicianul italian Andrea Mandorlini a cerut noi transferuri la CFR Cluj după victoria cu Poli Iași din prima etapă a SuperLigii, iar conducerea s-a conformat și a ajuns la o înțelegere cu un jucător important.

ADVERTISEMENT

Este vorba de mijlocașul ofensiv ucrainean Yevgen Konoplyanka, care vine liber de contract după ce s-a despărțit de formația poloneză MKS Cracovia, pentru care a jucat în ultimul an și jumătate.

”Ne-am înțeles cu Konoplyanka. Duminică ajunge la Cluj pentru a semna și contractul. E un jucător valoros, nu trebuie să mai spun eu că are un CV impresionant. Un jucător care știe mult fotbal și care va ajuta echipa”, a declarat patronul clujenilor, Neluțu Varga, pentru digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul în vârstă de 33 de ani, care are 87 de selecții și 21 de goluri pentru echipa națională a Ucrainei, va semna un contract pe două sezoane cu CFR Cluj, cu drept de prelungire pe încă un an.

Konoplyanka, al 11-lea transfer al verii pentru CFR Cluj

Yevgen Konoplyanka este un produs al clubului Dnipro Dnipropetrovsk, pentru care a jucat în perioada 2007-2015. El a mai evoluat apoi la FC Sevilla, Schalke 04, Shakhtar Donetsk și MKS Cracovia.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul ofensiv are în palmares un titlu în Ucraina cu Shakhtar Donetsk și Europa League cu FC Sevilla. În plan personal, el a fost ales de trei ori cel mai bun jucător al Ucrainei, în 2010, 2012, 2013.

Konoplyanka este al 11-lea jucător transferat de CFR Cluj în această vară, după Philip Otele, Vasile Mogoș, Cătălin Căbuz, Arlind Ajeti, Matija Boben, Durel Avounou, Ziv Morgan, Anton Kresic, Luca Mihai și Panagiotis Tachtsidis.

ADVERTISEMENT

După ce în prima etapă din noul sezon a învins pe teren propriu pe Poli Iași, scor 2-0, într-un meci nu foarte convingător, ardelenii joacă în runda a 2-a din SuperLiga pe terenul formației UTA Arad.

ADVERTISEMENT