Fotbal intern

CFR Cluj domină echipa sezonului în Liga 1! FCSB are un singur jucător

07.08.2020 | 21:32
CFR Cluj domina echipa sezonului in Liga 1 FCSB are un singur jucator
ADVERTISEMENT

Campioana CFR Cluj domină echipa sezonului în Casa Pariurilor Liga 1 creată de Liga Profesionistă de Fotbal.

Ardelenii, care și-au asigurat al treilea titlu consecutiv, au patru jucători în formația ideală, iar acestora li se adaugă și antrenorul Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Zece dintre cei 11 fotbaliști aleși de LPF în echipa sezonului au evoluat în play-off, singurul care vine din partea inferioară a clasamentului fiind Gabi Iancu, golgheterul celor de la FC Viitorul.

Echipa sezonului din Liga 1, dominată de CFR Cluj

Echipa sezonului în Casa Pariurilor Liga 1 este dominată de CFR Cluj, cu patru jucători, iar ceilalți șapte vin de la Universitatea Craiova (doi) și câte unul de la Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani, FC Viitorul, Astra Giurgiu și FCSB.

ADVERTISEMENT

Ul alt fapt remarcabil este faptul că în această formulă se regăsesc opt fotbaliști români și doar trei străini. Este vorba de portarul Giedrius Arlauskis și fundașul Paulo Vinicius, ambii de la campioana CFR Cluj, și mijlocașul Jonathan Rodriguez de la FC Botoșani.

Formația ideală este următoarea: Giedrius Arlauskis (CFR Cluj) – Paulo Vinicius (CFR Cluj), Marius Constantin (Gaz Metan), Andrei Burcă (CFR Cluj) – Ciprian Deac (CFR Cluj), Dan Nistor (Dinamo/Craiova), Jonathan Rodriguez (Botoșani), Alexandru Cicâldău (Craiova) – Gabriel Iancu (Viitorul), Denis Alibec (Astra), Florinel Coman (FCSB).

ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis, în şedinţa de joi, să pună capăt stagiunii, iar clasamentul a fost îngheţat, aşa cum arăta la acel moment.

Mai mult, ediţia 2020/2021 a campionatului intern va avea 16 echipe, în loc de 14, astfel că nu va retrograda direct nicio formaţie din primul eşalon, așa cum FANATIK a anunțat încă din 25 iulie. Chindia Târgoviște, aflată pe ultimul loc, va juca un meci de baraj cu CS Mioveni, poziția a treia în Liga 2.

ADVERTISEMENT

În sezonul viitor vor retrograda direct ultimele două echipe, iar formațiile de pe pozițiile 13 și 14 vor juca baraj cu cele de pe 3 și 4 din Liga 2. De asemenea, formația de pe locul 3 din Casa Pariurilor Liga 1 va juca un baraj cu câștigătoarea unui meci dintre primele două formații din play-out, pentru ultimul loc eligibil în Europa League.

ADVERTISEMENT