Sport

CFR Cluj e fără gol de trei meciuri, dar a renunțat la patru dintre primii cinci golgheteri ai SuperLigii! Doar pe un atacant a luat bani

CFR Cluj are probleme pe faza ofensivă, însă a avut în curte patru dintre primii cinci golgheteri din SuperLiga, la ora actuală. Doar pe unul a încasat bani.
13.02.2023 | 21:56
CFR Cluj e fara gol de trei meciuri dar a renuntat la patru dintre primii cinci golgheteri ai SuperLigii Doar pe un atacant a luat bani
Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj nu a mai înscris de trei meciuri. Echipa lui Dan Petrescu are probleme pe faza ofensivă, dar în ultimii ani a rulat foarte mulţi atacanţi. Niciunul dintre ei nu a reuşit să îşi cimenteze locul de titular la campioana României.

CFR Cluj e fără gol de trei meciuri, dar a renunțat la patru dintre primii cinci golgheteri ai SuperLigii!

Cifrele arată că oficialii campioanei a fost foarte neinspiraţi la capitolul selecţiei jucătorilor din ofensivă. Patru dintre primii cinci golgheteri din acest sezon au fost în curtea celor de la CFR Cluj în ultimele sezoane şi doar unul dintre aceşti fotbalişti a fost vândut pe bani, ceilalţi fiind lăsaţi gratis.

ADVERTISEMENT

Golgheterii SuperLigii la zi: 

  1. Marko Dugandzic (Rapid) – 15 goluri
  2. Andrea Compagno (FCSB) – 14 goluri
  3. Sebastian Mailat (FC Botoşani) – 10 goluri
  4. Denis Alibec (Farul) – 10 goluri
  5. Daniel Paraschiv (Hermannstadt) – 10 goluri

Andrea Compagno, singurul golgheter care nu a trecut pe la CFR Cluj

Ce au în comun toţi aceşti jucători mai puţin Andrea Compagno? Au fost jucătorii celor de la CFR Cluj. Mai mult, în afara lui Marko Dugandzic, toţi ceilalţi jucători au fost lăsaţi să plece gratis de oficialii campioanei.

ADVERTISEMENT

Andrea Compagno este singurul intrus. El a fost adus în România de Adrian Mititelu la FC U Craiova gratis şi a fost vândut în vară la FCSB pentru 1,5 milioane de euro. O afacere de succes a lui Mititelu. În rest, traiectoria celorlalţi golgheteri trece pe la CFR Cluj.

Andrea Compagno este cel mai bun marcator de la FCSB în acest sezon. Sursa: sportpictures.eu
Andrea Compagno este cel mai bun marcator de la FCSB în acest sezon. Sursa: sportpictures.eu

Au luat bani doar pe Dugandzic! Luat cu “discount” de Rapid

Marko Dugandzic a fost vândut în iulie 2022 la Rapid pentru 400.000 de euro. Giuleştenii aveau nevoie de un vârf de atac, iar CFR Cluj l-a cedat pe cel care avea să devină în câteva luni golgheterul României. E adevărat, croatul nu a dat randament în Gruia, reuşind un singur gol în 17 meciuri.

ADVERTISEMENT
Marko Dugandzic, golgheterul SuperLigii. Sursa: sportpictures.eu
Marko Dugandzic, golgheterul SuperLigii. Sursa: sportpictures.eu

Sebastian Mailat a fost legitimat între 2017 şi 2021 la CFR Cluj. A fost împrumutat pe rând la Gaz Metan, U Cluj şi Voluntari, înainte de a fi luat gratis de Valeriu Iftime la Botoşani. Dacă la CFR Cluj a marcat două goluri în 33 de apariţii, la FC Botoşani este dezlănţuit. 10 goluri marcate în 22 de apariţii din acest sezon.

Sebastian Mailat a renăscut la Botoşani. Sursa: sportpictures.eu
Sebastian Mailat a renăscut la Botoşani. Sursa: sportpictures.eu

Denis Alibec a fost împrumutat de CFR Cluj de la Kayserispor între iulie 2021 şi ianuarie 2022. Transferul era privit ca o lovitură pe piaţa de mercato, dar nici de Alibec nu s-a lipit golul în tricoul CFR-ului. Doar două reuşite în 21 de meciuri şi plecarea a fost prematură, după câteva luni.

ADVERTISEMENT

Denis Alibec, împins spre Farul Constanţa chiar de oficialii CFR-ului: “I-am recomandat să meargă la Hagi”

Mai mult, preşedintele celor de la CFR Cluj, Cristi Balaj, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că l-a sfătuit pe Denis Alibec să meargă sub comanda lui Hagi, acolo unde a renăscut:

“Am avut o relaţie bună cu el şi i-am spus înainte să plece de la CFR Cluj, i-am tot recomandat să meargă la Hagi. Ştiam ceea ce poate să facă Hagi din Alibec, pentru că demonstrase. Ştiam că au o colaborare foarte bună, chiar şi cu Hagi am discutat atunci când era clar că Alibec a plecat de la CFR Cluj.

Până la urmă, soarta nu a făcut ca Alibec să mergă la Farul atunci, dar s-a întâmplat acum şi rezultatul este cel pe care îl bănuiam în acel moment. Nu întâmplător a ajuns Alibec la acest nivel şi eu am anticipat. I-am recomandat să meargă la Hagi şi de acolo va ajunge la echipa naţională.

Mă bucur că am avut dreptate. Îmi pare rău că nu a reuşit să fie la CFR Cluj ceea ce este acum la Farul. Atunci când anumite lucruri nu se întâmplă aşa cum ţi-ai dorit, vina nu este într-o parte”, a declarat Balaj la FANATIK SUPERLIGA.

Iar, Denis Alibec a fost revitalizat de Gică Hagi. Ajuns în vară gratis la Farul Constanţa, Alibec a redevenit atacantul pe care lumea îl aşteaptă. A marcat 10 goluri până acum, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători în parcursul liderului din SuperLiga.

Denis Alibec, revitalizat de Gică Hagi. Sursa: sportpictures.eu
Denis Alibec, revitalizat de Gică Hagi. Sursa: sportpictures.eu

Daniel Paraschiv, invizibil la CFR Cluj! Nu a prins niciun minut

Daniel Paraschiv reprezintă un alt “eşec răsunător” în managementul campioanei României. Atacantul lui Hermannstadt a fost legitimat la CFR Cluj în sezonul 2021-2022. Nu a prins niciun minut sub comanda lui Dan Petrescu.

A fost împrumutat de la începutul anului 2022 la Hermannstadt, club care l-a transferat definitiv gratis în vară. Paraschiv a devenit unul dintre cei mai buni atacanţi din România la Sibiu, unde a marcat 10 goluri până acum.

Daniel Paraschiv a debutat cu gol în naţionala României. Sursa: sportpictures.eu
Daniel Paraschiv a debutat cu gol în naţionala României. Sursa: sportpictures.eu

Dan Petrescu: “Eu regret sută la sută că l-am pierdut. Nu eram la CFR când a plecat”

Dinamo Kiev a făcut o ofertă de 1,2 milioane de euro pentru Paraschiv, dar transferul a căzut după ce jucătorul a refuzat să plece în Ucraina, din cauza războiului. Dan Petrescu a declarat în finalul anului trecut că regretă mult că l-a pierdut pe Daniel Paraschiv:

„Eu regret sută la sută că l-am pierdut. Nu eram la CFR când a plecat. Băiatul acesta nu scăpa din mâna mea. Băiatul acesta este, în momentul de faţă, cel mai bun atacant român. Cel mai bun atacant pe care îl are România. Sută la sută!”, a spus “Bursucul”.

Cei patru jucători pe care CFR Cluj i-a avut în curte în ultimii doi au au marcat 45 de goluri în SuperLiga în acest sezon, cu şapte mai mult decât a marcat toată echipa lui Dan Petrescu. Însă, deciziile cu privire la jucătorii de atac sunt cel puţin discutabile.

Jefte Betancor, transferat din postura de golgheter şi cedat imediat împrumut

CFR Cluj l-a transferat în vară de la Farul Constanţa pe golgheterul Jefte Betancor pentru 300.000 de euro. Oficialii au luat decizia de a-l împrumuta la Pafos imediat după transfer, însă mutarea nu a putut fi înregistrată decât în ianuarie. Iar fotbalistul a stat pe bară şase luni fără drept de joc.

Astfel, niciun jucător nu a marcat mai mult de patru goluri pentru CFR Cluj în acest sezon din SuperLiga. Karlo Muhar, Cephas Malele, Cristi Manea şi Rangelo Janga au câte patru reuşite pentru campioană.

  • 400.000 de euro a plătit Rapid pentru Dugandzic
  • 38 de goluri a marcat CFR Cluj în acest sezon
ADVERTISEMENT