Fotbal intern

CFR Cluj – FCSB, derby-ul banilor. Cele două rivale au cele mai scumpe loturi din Liga 1

13.12.2020 | 11:17
CFR Cluj  FCSB derbyul banilor Cele doua rivale au cele mai scumpe loturi din Liga 1
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – FCSB nu este doar un derby pentru titlu, ci și un duel în care cele două echipe încearcă să își justifice sumele mari de bani investite în ultimii ani.

În prezent, cele două formații au cele mai valoroase loturi din Liga 1. FCSB conduce cu un lot de 28,1 milioane de euro, cu 4,3 milioane mai mult decât cel al campioanei en-titre. Conform site-ului transfermarkt.com, cel mai scump fotbalist din derby este Florinel Coman, cotat la 5,5 milioane de euro, cu 2,7 milioane de euro peste Billel Omrani.

ADVERTISEMENT

Confruntarea dintre CFR Cluj și FCSB e programată duminică, 13 decembrie, de la ora 21:00, pe Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport+ și live TEXT pe site-ul FANATIK.

Duelul banilor. CFR Cluj și FCSB au cele mai valoroase loturi din campionat

FCSB conduce ierarhia din Liga 1, atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere al valorii lotului de jucători. Cotată la 28,1 milioane de euro, echipa lui Gigi Becali are sub contract 32 de fotbaliști, cu doi mai mulți decât CFR Cluj (23,8 milioane de euro). Prin urmare, media valorii fiecărui jucător roș-albastru este de 878 de mii de euro, față de 793 de mii de euro în cazul ardelenilor.

ADVERTISEMENT

Cele două rivale sunt la poli opuși când vine vorba de vârsta jucătorilor. FCSB are a doua cea mai mică medie din campionat, 24,4 ani, un pic peste cea a Viitorului (24,1 ani). În schimb, CFR Cluj este cea mai „bătrână” echipă din Liga 1, media de vârstă a fotbaliștilor lui Edi Iordănescu fiind de 28,9 ani. Acest lucru nu poate decât să îi bucure pe roș-albaștri, care, pe termen lung, au un potențial mult mai mare de creștere din punct de vedere financiar.

Florinel Coman, cel mai valoros fotbalist din Liga 1

Într-un top 10 al celor mai scumpi fotbaliști din Liga 1, FCSB o conduce cu 3-2 pe CFR Cluj. Florinel Coman (5,5 milioane de euro) este liderul ierarhiei, în timp ce Omrani (2,8 milioane de euro) se situează doar pe poziția a cincea.Pe treapta a doua a podiumului se află Dennis Man (5 milioane de euro), care împarte locul cu Alexandru Cicâldău.

ADVERTISEMENT

De top 5 ține aproape și Cristian Manea, care se află pe locul al șaselea. Fundașul dreapta al campioanei valorează 2,7 milioane de euro, cu 100 de mii de euro mai puțin decât Omrani. Florin Tănase este fotbalistul care aduce punctul câștigător pentru FCSB în această luptă. Căpitanul liderului ocupă poziția a opta, cu o cotă de 2,2 milioane de euro.

FCSB, atac mai scump decât rivalii

În ceea ce privește compartimentele, scorul este egal, 2-2. Vorbind strict de acest derby, cel mai scump portar și cel mai scump fundaș al lui CFR Cluj sunt mai valoroși decât cel mai scump goalkeeper și cel mai scump apărător de la FCSB. Cristian Bălgrădean valorează 1 milion de euro, dublu decât Andrei Vlad, în timp ce Cristian Manea (2,7 milioane de euro) îl surclasează pe Iulian Cristea (1 milion de euro).

ADVERTISEMENT

În ofensivă, cifrele sunt în favoarea bucureștenilor. La mijloc, bătălia se dă între Florin Tănase și Damjan Djokovic. „Decarul” roș-albaștrilor este cel mai scump mijlocaș al echipei antrenate de Toni Petrea, 2,2 milioane de euro, iar croatul este cel mai scump mijlocaș al gazdelor, 1,7 milioane de euro. La capitolul atacanți, lucrurile sunt evidente. Florinel Coman (5,5 milioane de euro), cel mai valoros fotbalist din Liga 1, îl devansează detașat pe Billel Omrani (2,8 milioane de euro).


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 5,90 este cota pentru „scor corect 1-1“. Vezi aici toate cotele!

 

 

ADVERTISEMENT