Sport

CFR Cluj, FCSB şi Universitatea Craiova, meciuri amânate în weekend! Mână de ajutor pentru calificarea în grupele Conference League

Liga Profesionistă de Fotbal a sărit în ajutorul echipelor românești calificate în play-off-ul Conference League, cărora le-a amânat meciurile din etapa a 6-a din SuperLiga.
19.08.2022 | 11:40
CFR Cluj FCSB si Universitatea Craiova meciuri amanate in weekend Mana de ajutor pentru calificarea in grupele Conference League
CFR Cluj, FCSB şi Universitatea Craiova, meciuri amânate în weekend! Mână de ajutor pentru calificarea în grupele Conference League. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal a amânat trei meciuri din runda cu numărul 6 din SuperLiga. Echipele calificate în play-off-ul UEFA Europa Confernece League beneficiază de această decizie: CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.

LPF a amânat meciurile din etapa a 6-a pentru CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova

Conform gsp.ro, formațiile românești care joi, 25 august, vor juca partidele decisive pentru accederea în grupele Conference League, nu vor evolua în etapa a 6-a din SuperLiga. LPF a acceptat cererea de amânare a meciurilor de campionat, pe care au înaintat-o CFR Cluj, FCSB și U Craiova.

ADVERTISEMENT

În etapa a 6-a din SuperLiga, toate cele trei formații aveau meciuri pe teren străin. CFR Cluj juca la Mediaș, cu Hermannstadt, Universitatea Craiova la Ploiești cu Chindia Târgoviște, iar FCSB la Botoșani. Aceste jocuri vor fi reprogramate și se vor disputa în luna septembrie.

În urma acestor modificări, duminică, 20 august, nu se va mai juca nicio partidă în SuperLiga. Etapa a 6-a începe astăzi cu CS Mioveni – FC Argeș și FC U Craiova 1948 – Petrolul Ploiești. Sâmbătă urmează Rapid – UTA Arad, în timp ce luni au fost programate U Cluj – Sepsi și Farul – FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-a amenințat pe Gino Iorgulescu: „Să-ți fie frică! Te dăm și afară!”

Vineri, 19 august, la câteva ore după disputarea meciurilor din manșa tur a play-off-ului Conference League, Gigi Becali l-a amenințat pe Gino Iorgulescu. Finanțatorul i-a transmis președintelui LPF că ar putea fi dat jos din funcție dacă nu sare în ajutorul echipelor românești din cupele europene.

„CFR, Craiova și noi am făcut cerere la Ligă să amâne meciul. Este inadmisibil. Cum adică, ăia (n.r. – Viking) amână două meciuri, dar noi nu putem? Lui Gino îi este frică, dar mai degrabă ar trebui să îi fie frică dacă nu amână.

ADVERTISEMENT

Toată lumea, toată presa sportivă și toată țara e împotriva lui dacă nu amână meciurile. Cine ține fotbalul? CFR, FCSB și Craiova, care fac spectacol.

Dacă nu amâni meciurilor celor mai tari echipe din România, du-te la Târgoviște, să te țină Târgoviște și Botoșani. Îi e frică de Rapid și Mititelu, echipe care au stat mai mult în B?

ADVERTISEMENT

Eu cred că nu vor putea refuza cererile. Știți de ce? Am văzut comentariile voastre la toate meciurile. Cum pot norvegienii să amâne două meciuri la rând și noi nu? Trebuie să se țină cont de lucrurile astea, de ce vrea lumea fotbalului.

E tot fotbalul împotriva lui. Noi te-am pus acolo, dar ești împotriva fotbalului? Păi, la viitoarele alegeri te dăm afară! Dacă nu ne ajuți…”, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT