Sport

CFR Cluj își aduce atacant de top din SuperLiga. E golgheter și vine liber de contract

După ce a adus deja patru jucători în această iarnă, CFR Cluj s-a înțeles și cu nigerianul Philip Otele, însă extrema de la UTA va ajunge în Gruia în vară.
19.01.2023 | 00:53
CFR Cluj isi aduce atacant de top din SuperLiga E golgheter si vine liber de contract
Philip Porwei Otele (stânga) s-a înțeles cu CFR Cluj și va ajunge în Gruia în vară, din postura de jucător liber. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

CFR Cluj vrea un nou titlu de campioană și a fost extrem de activă pe piața transferurilor în această iarnă. I-a adus pe Anton Maglica, Bogdan Țîru, Andrei Peteleu și Ermal Krasniqi. FANATIK a anunțat în exclusivitate transferul ultimilor doi. Însă mutările nu s-au încheiat.

Philip Otele s-a înțeles cu CFR Cluj și merge în Gruia, în vară, din postura de jucător liber

Philip Otele a sosit la UTA Arad, liber de contract, în ianuarie 2022, de la FK Kauno Zalgiris. Iar în actuala stagiune și-a câștigat postul de titular.

ADVERTISEMENT

În SuperLiga a bifat 20 de prezențe, izbutind să înscrie de cinci ori. Performanță ce l-a transformat în golgheterul echipei. Motiv pentru care, desigur, conducerea arădenilor a dorit să-l păstreze.

I s-a oferit prelungirea contractului scadent în vară, pe o sumă mai consistentă, însă nigerianul nu a dat curs propunerii. Motiv pentru nici nu a plecat în cantonament cu echipa.

ADVERTISEMENT

Ultimele informații indică faptul că Otele a ajuns la un acord cu CFR Cluj, acolo unde este dorit de Dan Petrescu. Înțelegerea se va semna în această perioadă de mercato, însă jucătorul va merge în Gruia doar la vară, liber de contract, susține Gsp.

Laszlo Balint anticipase plecarea lui Philip Otele de la UTA

O mutare ce fusese anticipată de tehnicianul arădean Laszlo Balint, care-l criticase recent pe jucător pentru atitudinea sa. ”Mă așteptam ca în acest moment, când i-am spus cu toții că avem nevoie de el sută la sută mental, fizic, dar și cu sufletul să ne dea un răspuns pozitiv.

ADVERTISEMENT

Dar, am rămas foarte dezamăgit, pentru că el mi-a spus că o să se gândească și că o să-mi dea un răspuns în trei zile. Nici nu m-a mai sunat, nici nu mi-a trimis nici un mesaj, am avut așa impresia că el a premeditat totul.

Nu ar fi fost nicio problemă dacă spunea «nu vreau», dar el a preferat să joace un fel de ping-pong cu noi timp de o perioadă îndelungată.

ADVERTISEMENT

Vă dați seama că și pentru noi a fost o stare de agitație, de stres, pentru că ni l-am dorit cu toții și tocmai de aceea responsabilii din fruntea clubului i-au satisfăcut toate pretențiile”, spunea Balint.

ADVERTISEMENT