Fotbal intern

CFR Cluj profită de eliminarea lui Lyon din Liga Campionilor! Echipa lui Dan Petrescu are adversari mai accesibili în preliminarii

20.08.2020 | 00:21
CFR Cluj profita de eliminarea lui Lyon din Liga Campionilor Echipa lui Dan Petrescu are adversari mai accesibili in preliminarii
ADVERTISEMENT

CFR Cluj profită de victoria celor de la Bayen Munchen împotriva lui Lyon. Calificarea nemților în finala Ligii Campionilor scapă echipa lui Dan Petrescu de un meci infernal cu Ajax în play-off și face ca un eventual tur trei să fie mai ușor. 

Lyon a fost eliminată și a fost ultima șansă a francezilor de a participa în cupele europene după ce formația nu era pe un loc eligibil pentru Champions League sau Europa League la întreruperea campionatului.

ADVERTISEMENT

Cum finalistele Bayern și PSG sunt deja calificate în grupele Ligii Campionilor, locul rezervat câștigătoarei trofeului va merge în campionatul Olandei, primul campionat din clasamentul UEFA fără loc direct în grupe.

CFR Cluj profită de eliminarea lui Lyon din Liga Campionilor! Echipa lui Dan Petrescu are adversari mai accesibili în preliminarii

Ajax Amsterdam se califică direct în grupele Ligii Campionilor și scapă de emoțiile play-off-ului din Ligă. Dacă Lyon ar fi câștigat trofeul, Ajax ar fi trebuit să joace în preliminarii, iar CFR Cluj ar putut fi față în față cu olandezii. Așa, CFR Cluj scapă de cel mai puternic adversar.

ADVERTISEMENT

După eliminarea lui Lyon, adversarii pe care CFR Cluj îi poate întâlni în play-off sunt: Salzburg, Slavia Praga, Olympiakos și Celtic Glasgow. Însă, dacă francezii ar fi câștigat titlul, pe listă s-ar fi aflat și Ajax.

Adversari mai ușori și în turul trei preliminar!

Un alt benefic pentru CFR Cluj al calificării celor de la Ajax în grupe este că Olympiakos și Slavia Praga merg direct în play-off și ardelenii nu pot întâlni cei doi adversari redutabili în turul trei preliminar. Un tur 3 mai ușor și o eventuală calificare în play-off asigură prezența în grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

Astfel, CFR Cluj ar putea întâlni echipe precum Celtic, Ludogoreț, Young Boys, Steaua Roșie Belgrad sau Qarabag în turul trei. Ardelenii nu vor fi în urna capilor de serie în turul trei preliminar al Ligii.

Dinamo Zagreb, următorul adversar! Meciul se dispută în Gruia

Până la tururile superioare din preliminariile Ligii Campionilor, CFR Cluj are de trecut de Dinamo Zagreb. Meciul se va disputa marți sau miercuri, într-o singură manșă, pe terenul ardelenilor. Croații au ajuns anul trecut până în grupe.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți pentru turul III preliminar din Liga Campionilor va avea loc pe 31 august, iar confruntările din turul III sunt programate pe 15/16 septembrie într-o singură manșă. Doar play-off-ul se va disputa în dublă manșă, pe 22/23 și 23/30 septembrie.

ADVERTISEMENT
Tags: