Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

CFR Cluj, pusă la zid după derby-ul cu Rapid. „Ce să facă și Mutu? Urla la ei și la auturi”

CFR Cluj a pierdut locul doi în favoarea Rapidului. Analiștii Fanatik au descoperit cum au capotat ardelenii. E vinovat Adi Mutu?
11.02.2024 | 18:42
CFR Cluj pusa la zid dupa derbyul cu Rapid Ce sa faca si Mutu Urla la ei si la auturi
FCSB se poate distanța la 12 punct de CFR Cluj. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a pierdut locul doi după 0-1 cu Rapid, iar echipa lui Adrian Mutu se depărtează de titlul de campioană. Adrian Ilie, Horia Ivanovici și Florin Gardoș au găsit la FANATIK SUPERLIGA explicația pentru jocul slab al ardelenilor.

CFR Cluj a dezamăgit la derby-ul cu Rapid: „Foarte lenți”

Adrian Ilie a fost surprins de evoluția jucătorilor lui Adi Mutu: „Rapidul arată din ce în ce mai bine. Mă așteptam la o replică mai bună a CFR-ului, mai ales că le-a dat gol repede. 

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici a ironizat prestația ardelenilor: „Nu mi-a plăcut că au fost lenți. Mă uitam la Muhar… Doamne, până parca mingea… ziceai că-i tir din-ăla de 6 metri. Până se întorcea aveai timp să caști, s-o mai întrebi pe soție: ‘Ia zi iubire ce a mai apărut în modă? Ce mai e pe Instagram…’.

Mutu nu are însă nicio vină. Ce să îi spui? Ce să facă el? I-a băgat, i-a schimbat, l-a scos și pe Tachtsidis, l-a băgat pe El Kaddouri, care mie totuși nu mi-a displăcut. O să râdeți, dar are nevoie de meciuri”.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj l-a surprins neplăcut pe Adrian Ilie: „Joc previzibil. Trebuiau să fie mai agresivi”

Adrian Ilie a continuat analiza: „Chiar dacă ai jucători lenți în teren la mijloc și în față, în afară de Otele, care încerca să își găsească spații, singurul jucător rapid. Joc previzibil. Și Rapid s-a apărat foarte bine, dar mă așteptam la CFR care vrea să câștige campionatul, la altă prestație. Mai agresivă”.

Mihai Stoichiță a comparat prestația din Gruia cu cea de la Ploiești de etapa trecută: „Tachtsidis a părut stingher cu viteza lui de deplasare și de reacție în momentul în care are balonul. Lui îi trebuie spațiu să întoarcă, să aibă timp să vadă ca să paseze. Are o execuție bună, inteligență în transmiterea balonului, dar în primul rând trebuie să ieși din criza de spațiu și timp pe care ți-a pus-o și Petrolul și Rapid. 

ADVERTISEMENT

Eu cred că aici s-a făcut diferența. Lentoarea construcției la CFR Cluj, în care Deac și Otele au fost puși doar în situația de a lupta unu contra unu, niciodată de a primi o minge care să aibă un spațiu mai mare de manevră sau în spatele apărării. Doar la picior și previzibil totul.

Deac a încercat și a adus multe mingi în careu cu centrări. Dar Rapidul a beneficiat de o densitate a jucătorilor în zona centrală care n-au permis de prea multe ori ca să realizeși ceva din astfel de faze. La mijloc este secretul jocului de ieri pentru că nici măcar nu și-au dat seama că trebuie să joace mai repede din punct de vedere al transmisiei, adică dintr-o atingere”.

ADVERTISEMENT

Cum putea CFR-ul să surprindă Rapid: „Așa cum a făcut-o Brighton cu Tottenham”

Mihai Stoichiță i-a dat un sfat lui Adrian Mutu: „CFR-ul ar fi trebuit să joace așa cum a făcut-o Brighton cu Tottenham. Nu merita să câștige Tottenham. Brighton în momentul începerii construcției nu știu dacă vreun jucător a făcut mai mult de două atingeri în zoa centrală.

Jucătorii de la mijloc n-au înțeles însă ce le-a transmis Mutu sau poate nu pot să interpreteze partitura asta. El n-a făcut un caz că joacă cu ei și etapa viitoare. Ultimele două meciuri demonstrează însă ce lipsuri au acești jucători. Dacă aștepți meciul următor… Săracul Mutu striga să dea tot mai repede, dar aveai senzația că meciul n-are așa o miză extraordinară”

Florin Gardoș e convins că golul marcat de Damjan Djokovic în minutul 9 le-a dat peste cap tot planul tactic: „Sunt curios cum ar fi fost prima repriză dacă Rapid nu ar fi dat gol atât de repede. Mie mi se pare că e genul de joc care îi avantajează. E o echipă pe care o avantajează contraatacul și tranziția pozitivă. CFR-ul a avut mai mult mingea pozițional. Nu le-a plăcut și cred că o discuție cât i-a dezavantajat și terenul”.

Unde a pierdut CFR Cluj derby-ul cu Rapid. Ce vină are Adrian Mutu

ADVERTISEMENT