Sport

Damjan Djokovic a dat primul gol la Rapid și face noi dezvăluiri despre plecarea de la FCSB: „Era normal să caut alt angajament”

Damjan Djokovic a dezvăluit motivul pentru care a ales să semneze cu Rapid după plecarea de la FCSB. Mijlocașul a spart gheața și a marcat primul gol în tricoul „alb-vișiniu”.
11.02.2024 | 14:43
Damjan Djokovic a dat primul gol la Rapid si face noi dezvaluiri despre plecarea de la FCSB Era normal sa caut alt angajament
Damjan Djokovic a dat detalii despre plecarea de la FCSB și a dezvăluit de ce a ales să semneze cu Rapid. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Damjan Djokovic a fost unul dintre jucătorii de bază ai FCSB-ului la începutul sezonului. Mijlocașul croat a intrat rapid în dizgrația lui Gigi Becali și a plecat după doar o jumătate de sezon din lotul „roș-albaștrilor”. În această iarnă, Djokovic a semnat cu Rapid, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Damjan Djokovic, noi dezvăluiri despre plecarea de la FCSB: „Era normal să caut alt angajament”

Damjan Djokovic a avut un salariu lunar de 20.000 de euro la FCSB. Mijlocașul de 33 de ani semnase un contract cu formația lui Gigi Becali până la finalul sezonului. Fiindcă patronul a insinuat o despărțire prematură, Damjan Djokovic i-a cerut 100.000 de euro lui Gigi Becali pentru a pleca de la FCSB încă din iarnă.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, fostul elev al lui Marius Șumudică a acceptat o sumă de 70.000 de euro din partea lui Gigi Becali și a plecat de la FCSB. La scurt timp după, Djokovic a fost prezentat oficial la Rapid. Croatul are un salariu lunar de 17.000 de euro, plus bonusuri în Giulești.

“Fotbalul rămâne business şi dacă un jucător nu mai e în planul tehnic, sportiv, e normal să caute alt angajament. Şi după m-am gândit ce ar fi bine pentru mine”, a declarat Damjan Djokovic, potrivit orangesport.ro, despre plecarea de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Damjan Djokovic, gânduri mari cu Rapid după ce a spart gheața: „Asta voiam să simt”

Damjan Djokovic nu a impresionat în primele apariții în tricoul „alb-vișiniu”. Campion de 4 ori cu CFR Cluj, croatul a fost titular în primele 3 partide ale Rapidului din acest an, cu FC U Craiova, Dinamo și Oțelul, însă nu a ieșit în evidență.

Victor Angelescu, acționarul minoritar de la Rapid, a avut încredere în revenirea lui Damjan Djokovic și a avut câștig de cauză. Titular și integralist în derby-ul cu CFR Cluj, mijlocașul de 33 de ani a marcat singurul gol al partidei și le-a adus cele 3 puncte giuleștenilor.

ADVERTISEMENT

“Rapid are un proiect ambiţios, frumos, care îţi da sentimentul că jucător că trebuie să dai ce e mai bun din ţine. Pentru că ai în spate conducere, fani, e un sentiment frumos şi asta voiam să simt”, a mai spus Damjan Djokovic.

Damjan Djokovic, victorios împotriva fostei sale echipe

Rapid a obținut o victorie importantă în cursa de urmărire a liderului FCSB. Giuleștenii au învins-o pe rivala CFR Cluj în Gruia, scor 1-0, și s-au apropiat la 6 puncte de echipa lui Gigi Becali, care joacă duminică seară împotriva lui Sepsi.

ADVERTISEMENT

Unicul gol al derby-ului „vișiniu” a fost marcat de Damjan Djokovic printr-un șut deviat în minutul 9. Croatul s-a simțit ca acasă pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”. ”Am luat 3 puncte în deplasare, pe un stadion greu.

Am început anul bine, încercăm să menținem ritmul. Aici m-am simțit acasă. Mă bucur că am reușit să câștigăm”, a spus Djokovic, la finalul meciului. Cotat la 300.000 de euro de Transfermarkt.com, Djokovic a câștigat 4 titluri de campion și o Supercupă a României cu CFR Cluj.

  • 30 iunie 2025 este data la care expiră contractul lui Damjan Djokovic cu Rapid. 
ADVERTISEMENT