Sport

CFR Cluj și-a adus atacant în ziua meciului cu Șahtar Soligorsk. A marcat 18 goluri în România și l-a refuzat pe Gigi Becali! Anunțul campioanei. Update exclusiv

CFR Cluj lovește din nou pe piața transferurilor. FANATIK a aflat în exclusivitate că ardelenii au bătut palma cu unul dintre cei mai buni atacanți străini care au jucat vreodată în SuperLiga.
04.08.2022 | 02:11
CFR Cluj sia adus atacant in ziua meciului cu Sahtar Soligorsk A marcat 18 goluri in Romania si la refuzat pe Gigi Becali Anuntul campioanei Update exclusiv
La insistențele lui Dan Petrescu, CFR Cluj și-a adus atacant în ziua meciului cu Șahtar Soligorsk. A marcat 18 goluri în România și l-a refuzat pe Gigi Becali! FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
04-08-2022
08:35

CFR Cluj a oficializat achiziția lui Cephas Malele

Atacantul Cephas Malele a semnat contractul și este noul atacant al campioanei CFR Cluj, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Achiziția fotbalistului de 28 de ani a fost oficializată de reprezentanții ardelenilor, chiar în ziua manșei întâi din turul 3 preliminar din Conference League cu Șahtar Soligorsk.

”Bun venit, Cephas Malele!

Cluburile CFR 1907 Cluj și Al-Tai au ajuns la un acord privind transferul atacantului Cephas Malele în Gruia.

Fotbalistul de 28 de ani a început fotbalul la grupele de juniori ale lui FC Zurich, iar apoi a continuat în Italia la Palermo, FC Trapani și Virtus Entella.

Apoi, după o perioadă petrecută în Portugalia, Malele a jucat un sezon la FC Argeș, iar în ultima stagiune a evoluat în Arabia Saudită la Al-Tai.

Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul vișiniu!”, au postat ardelenii pe pagina oficială de Facebook.

 

CFR Cluj s-a mișcat rapid după ce a fost refuzată de Bogdan Rusu, care a ales-o pe FCSB. FANATIK a aflat în exclusivitate că la echipa lui Dan Petrescu vine unul dintre cei mai prolifici atacanți străini care au evoluat în campionatul României.

CFR Cluj l-a adus pe Cephas Malele. Elvețianul a făcut furori în SuperLiga

Din informațiile noastre, campioana României s-a înțeles cu Cephas Malele (28 de ani), care a jucat la FC Argeș în sezonul 2021. Elvețianul vine liber de contract în Gruia, după despărțirea de saudiții de la Al-Tai. Atacantul va fi prezentat cel mai probabil joi, 4 august, chiar în ziua meciului dintre Șahtar Soligorsk și CFR Cluj din turul 3 preliminar al Conference Lleague.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că Malele va semna pe doi ani cu CFR Cluj și a fost adus în Gruia la insistențele antrenorului Dan Petrescu. Elvețianul, care are și cetățenie angoleză, va fi al optulea transfer pe care îl face în această vară campioana, după Hammershoy-Mistrati, Jefte Betancor, Denis Kolinger, Christopher Braun, Simone Scuffet, Karlo Brucic și Karlo Muhar.

Înainte de startul sezonului 2022-2023, „Bursucul” anunța că își mai dorește transferuri și anunța că așteaptă „cireașa de pe tort”. Aceasta ar putea fi chiar Cephas Malele, având în vedere performanțele atacantului în România. În anul în care a evoluat pentru FC Argeș, elvețianul a marcat 18 goluri și a oferit patru assist-uri. Mai mult, săptămâna trecută, Petrescu se plângea că nu are atacanți.

ADVERTISEMENT

„Mai avem nevoie de doi jucători în atac. Sperăm să găsim ceva înaintea meciurilor din Europa, înlocuitor pentru Dugandzic. Stăm rău în atac. Dacă îi aveam pe Buș și Birligea… Buș niciodată nu e bine, de trei luni de când a venit. Nici Birligea de două luni. Nu știu ce se întâmplă cu ei”, a declarat Dan Petrescu, după CFR Cluj – CS Mioveni 4-2.

Cephas Malele in meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu si FC Arges, contand pentru Play-out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, sambata 24 aprilie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

CFR Cluj are în lot nu mai puțin de cinci fotbaliști care pot îndeplini rolul de „nouar”: Gabriel Debeljuh, Jefte Betancor, Sergiu Buș, Daniel Birligea și Kelvin Yeboah.

ADVERTISEMENT

Malele a refuzat transferul la FCSB

În 2021, Cephas Malele a fost dorit de Gigi Becali la FCSB, însă a refuzat oferta latifundiarului din Pipera. FANATIK a anunțat în exclusivitate pretențiile salariale astronomice ale elvețianului, căruia Gigi Becali îi oferea doar 10 mii de euro pe lună.

Universitatea Craiova l-a avut la vremea respectivă și ea pe listă pe atacant, care câștiga lunar 6 mii de euro la FC Argeș. Nicio echipă din SuperLiga nu i-a satisfăcut cerințele și astfel, la finalul sezonului 2020-2021, a plecat liber de contract din România.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut, Malele a evoluat pentru Al-Tai, formație care a terminat pe locul 6 în campionatul Arabiei Saudite. Noua „perlă” a lui CFR Cluj a îmbrăcat de 27 de ori tricoul „Cavalerilor din Nord”, pentru care a marcat patru goluri și a oferit cinci assist-uri.

  • 18 goluri și 4 pase de gol a dat Cephas Malele în cele 31 de meciuri jucate pentru FC Argeș
  • 1 milion de euro este cota de piață a elvețianului, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: