Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

CFR contestă golul nevalidat al lui Juricic. „Au decis doi arbitri din București”

CFR Cluj a contestat golul nevalidat al lui Juricic cu Rapid. Cristi Balaj a ieşit la atac şi a declarat la FANATIK SUPERLIGA că într-o astfel de fază, VAR nu intervine.
26.09.2023 | 11:53
CFR contesta golul nevalidat al lui Juricic Au decis doi arbitri din Bucuresti
CFR contestă golul nevalidat al lui Juricic. „Au decis doi arbitri din București”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid s-a impus cu 3-1 în faţa celor de la CFR Cluj, provocând echipei din Gruia a doua înfrângere a sezonului. Dar, deznodământul putea fi diferit dacă VAR nu anula golul din prima parte a lui Juricic pentru un offside micronic la faza premergătoare golului.

CFR contestă golul nevalidat al lui Juricic: “Liniile le pui aproape cum doreşti tu”

Preşedintele celor de la CFR Cluj, Cristi Balaj, a intervenit la FANATIK SUPERLIGA şi a declarat că un astfel de gol nu ar trebui anulat de VAR, în condiţiile în care nici pe reluări nu se vede clar că e offside:

ADVERTISEMENT

“VAR-ul intervine atunci când există lucruri clare care nu au fost identificate de arbitru şi nu intervine la fazele clare. Atâta timp cât arbitrul asistent şi centralul au validat golul, fiind excelent plasaţi, VAR-ul nu intervine decât dacă este ceva evident.

Evidenţa a fost că nu a fost offside. Liniile le pui aproape cum doreşti tu. La aceeaşi fază inversam liniile şi tot aceeaşi opinie o aveam. La meciul CFR Cluj – Rapid când a ridicat asistentul offside, VAR-ul nu a intervenit pentru că s-a spus că este o fază neclară.

ADVERTISEMENT

“VAR-ul nu intervine decât dacă în mod clar a fost o decizie greşită”

La fel şi aici. Dacă asistentul nu a ridicat offside, VAR-ul nu contrazice decât dacă este ceva clar. În cabina VAR nu se vede altceva decât ce vedem noi. Arbitrul asistent a stabilit că este gol valabil.

Pot să te uiţi pe imagini de 50 de ori că nu îţi dai seama. Atunci când arbitru ia o decizie în teren, VAR-ul nu intervine decât dacă în mod clar a fost o decizie greşită. Dacă după atâtea reluări avem dubii, nu intervii.

ADVERTISEMENT

“Au decis doi arbitrii din Bucureşti”

VAR-ul nu are voie să intervină decât dacă este decizia greşită a arbitrului pe teren. Tot oamenii pun liniile alea. Punctul pe unde trece linia este pus de oamenii din cabina VAR.

Linia este pusă de oameni. Şi ăla pot să îl pun la un micron mai în dreapta. Au decis doi arbitrii din Bucureşti (n.r. Radu Petrescu şi Vasile Marinescu)”, a spus Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO. Emisiunea este live de la 10:30 și se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

CFR contestă arbitrajul din meciul cu Rapid

ADVERTISEMENT
Tags: