News

Check in Wizz Air, cum se face, de fapt. O să vă îmbarcați fără emoții

Check in Wizz Air. Românii care călătoresc peste hotare trebuie să știe toate detaliile îmbarcării. Iată de ce au nevoie!
06.03.2024 | 07:30
Check in Wizz Air cum se face de fapt O sa va imbarcati fara emotii
Check in Wizz Air, cum se face, de fapt. O să vă îmbarcați fără emoții. sursa foto: wizzair.com, freepik. Colaj: fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă vreți să călătoriți în străinătate și ați cumpărat bilete de avion online, este musai să faceți și check in înainte, pentru a evita cozile din aeroporturi. În materialul următor vă arătăm cum se face check in la Wizz Air România și care este procedura cea mai simplă, pentru a nu întâmpina probleme. Nu aveți nevoie de multe acte, fiind necesare doar datele din buletin sau pașaport ale pasagerului! Procesul este complet gratuit.

Check in la Wizz Air, cum se face corect

De regulă, oamenii aleg să facă check in înainte de a ajunge la aeroport, însă de cele mai multe ori acest proces nu este unul atât de simplu, iar mulți întâmpină greutăți. Check-in-ul este, de fapt, biletul care servește la îmbarcarea în aeronavă. Fără acest bilet, nu aveți voie să treceți de controlul de securitate și nici să vă urcați în avion.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru ca check in-ul la Wizz Air să fie făcut corect, trebuie să vă introduceți datele persoanele corecte, astfel riscați să nu primiți biletul de îmbarcare sau boarding pass-ul cu câteva zile înainte de a călători.

Check in online Wizz Air

Wizz Air oferă posibilitatea de a a face check-in online gratuit. Acesta este disponibil cu 30 de zile și cu până la 3 ore înainte de decolarea programată a aeronavei, asta dacă achiziționați un loc în timpul rezervării. În caz contrar, dacă nu ați achiziționat un loc odată cu rezervarea, check-inul va fi disponibil doar cu 24 de ore de ore înainte de călătorie.

ADVERTISEMENT

După ce ați efectuat check in online wizz air, veți primi automat permisele de îmbarcare, asta la rezervările cu până la 10 pasageri. Check-inul va fi efectuat pentru toată lumea, însă permisele de îmbarcare nu vor fi trimise prin e-mail, ci fiecare pasager va putea să acceseze propriul permis de îmbarcare de pe wizzair.com.

Check in Wizz Air de pe telefon sau tabletă

Pentru a face check-in Wizz Air de pe telefon sau tabletă, trebuie să descărcați aplicația gratuită Wizz Air, pentru Android și iPhone! În acest mod, veți obține confirmarea digitală a rezervării.

ADVERTISEMENT

Este necesar să accesați wizzair.com din browserul dispozitivului mobil. Introduceți codul de confirmare pentru zbor și imprimați permisul de îmbarcare. Dacă aveți sistem de operare iOS, puteți accesa permisul de îmbarcare în Wallet. Dacă efectuați check-in utilizând aplicația Wizz Air, aveți la dispoziție următoarele opțiuni:

  • check-in online
  • imprimați permisul de îmbarcare
  • prezentați permisul de îmbarcare imprimat la poarta de îmbarcare împreună cu documentele de călătorie, cu cel puțin 30 de minute înainte de a decola avionul
ADVERTISEMENT

Există aeroporturi care nu acceptă încă permisul de îmbarcare pe dispozitive mobile. Astfel, va trebui să vizitați wizzair.com, să accesați rezervarea și să imprimați permisul de îmbarcare. Le puteți accesa și prin intermediul itinerarului online, după efectuarea check-inului.

Cum faceți check in-ul la aeroport

Check in Wizz Air. Dacă nu ați reușit să faceți check in online, îl puteți face și la aeroport. Trebuie să știți că acesta începe cu 2 ore și se termină cu 40 de minute înainte de decolare. Însă efectuarea check-in-nului la aeroport se face contra unei taxe, care se percepe în funcție de compania aeriană.

Ce se întâmplă dacă nu faceți check in-ul corect

Dacă nu reușiți, totuși, să faceți check in corect până la termenul limită, trebuie să vă prezentați pentru check-in la poarta de îmbarcare. În caz contrar, rezervarea dumneavoastră va fi anulată din start. Și nu veți putea urca în avion. Ulterior, suma plătită pentru biletele Wizz Air va fi rambursată în totalitate. În astfel de situație, este necesară o asigurare de călătorie, pentru a vă acoperi pierderile.

Să nu uităm un detaliu cât se poate de important. Limita de bagaje Wizz Air, o limită despre care puteți să citiți absolut totul în acest link. Asta ca să nu aveți o surpriză neplăcută din acest punct de vedere. Și să nu porniți la drum cu stângul. Ar fi păcat de călătoria dumneavoastră.

Mai ales că Wizz Air are câteva destinații de top la ofertă. Sunt zboruri ieftine, zboruri rapide, zboruri pe care le puteți face în orice anotimp. Nu e nevoie de bani mulți ca să vedeți lumea și să trăiți miracolele ei. Trebuie doar să căutați atenți.

ADVERTISEMENT
Tags: