Sport

Chelsea, culisele unui dezastru anunțat. Recordurile negative înregistrate de londonezi la returul cu Real Madrid

Chelsea a părăsit Liga Campionilor după un dublu 0-2 cu Real Madrid, meciul retur fiind doar încă o mostră a crizei prin care trece echipa sub conducerea lui Todd Boehly.
19.04.2023 | 11:07
Chelsea culisele unui dezastru anuntat Recordurile negative inregistrate de londonezi la returul cu Real Madrid
Neputința lui Lampard este elocventă pentru situația dezastruoasă de la Chelsea. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ca și acum un an, Real Madrid a scos-o pe Chelsea din cursa către finala Ligii Campionilor. Însă diferențele dintre cele două ”duble” sunt radicale. Iar cifrele statistice arată că deznodământul de-acum era unul anunțat.

Sub conducerea lui Todd Boehly, Chelsea este imaginea perfectă pentru dezastru

După 3-1 la Londra, Real Madrid ”tremura” serios, acasă, pentru a trece de Chelsea. Londonezii conduceau cu 3-0 atunci când meciul intra în ultimele zece minute regulamentare.

ADVERTISEMENT

Însă, la câteva zeci de secunde după ce intrase pe teren în locul lui Casemiro, Rodrygo a fost găsit perfect de Modric, și a trimis meciul în prelungiri. Iar mai apoi, Benzema înscria golul calificării.

La un an distanță, din nou în sferurile Ligii Campionilor, vorbim despre o altă poveste. Nu lipsesc din peisaj goluri în contul lui Benzema sau Rodrygo. Însă calificarea lui Real Madrid este en-fanfare.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Chelsea este o imagine a noțiunii de dezastru. La care o contribuție importantă o are noul patron, Todd Boehly. Cel care, dacă a cheltuit peste jumătate de miliard de euro, a păcătuit prin decizii manageriale care au subminat echipa.

L-a dat afară pe Tuchel și a plătit o avere pentru a-l aduce pe Graham Potter. Fără rezultat. Iar mai apoi a renunțat și la el în favoarea lui Frank Lampard. O legendă ca jucător. Însă nu și ca tehnician.

ADVERTISEMENT

Statistici elocvente

La momentul la care a fost instalat avea o victorie, două remize, și 11 eșecuri în ultimele 14 partide. Un procentaj de numai 7% meciuri pe care le-a câștigat.

Faptul că nu a redresat corabia, ba mai mult, a pierdut toate cele 4 meciuri la timona lui Chelsea (punându-l la socoteală și pe cel de marți seara), nu mai este, așadar, o surpriză majoră.

ADVERTISEMENT

Și, mai mult, cu această serie, egalează performanțe negative stabilite cu decenii în urmă. Chelsea iese învinsă pentru patru ori la rând întâia dată din noiembrie 1993. În plus, n-a marcat în 3 dintre partide. Și a ajuns la 18 jocuri sau mai multe într-un sezon cu o astfel de contra-performanță pentru prima dată din 1980-81.

Mai mult, în jocul retur cu Real Madrid a fost autorul unei decizii-șoc. Deși echipa sa trebuia să întoarcă un deficit de două goluri, a lăsat pe bancă jucători în valoare de 257,5 milioane de lire sterline.

Mudryk, Sterling și Joao Felix au intrat doar în minutul 67, la 0-1, atunci când totul era decis. Un semn că lucrurile nu sunt deloc pe făgașul normal. Iar a doua vizită consecutivă a lui Boehly în vestiar, după un joc pierdut, nu face decât să amplifice această imagine.

ADVERTISEMENT
Tags: