Sport

Chelsea, în pericol din cauza lui Abramovich. Englezii au descoperit adevărul!

Chelsea este în pericol de a pierde puncte din cauza lui Roman Abramovich. Jurnaliștii englezi au descoperit adevărul despre modul în care rusul manevra sume importante de bani.
16.11.2023 | 15:51
Chelsea in pericol din cauza lui Abramovich Englezii au descoperit adevarul
Chelsea este în pericol de a pierde puncte din cauza lui Roman Abramovich. Jurnaliștii englezi au descoperit adevărul despre modul în care rusul manevra sume importante de bani. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Clubul Chelsea este în pericol de a fi depunctat din cauza modului în care Roman Abramivich gestiona finanțele. Jurnaliștii englezi au descoperit adevărul despre modul prin care acesta opera sume de bani importante. Astfel, formația din Premier League ar putea suferi enorm din acest motiv.

Chelsea, în pericol din cauza lui Abramovich

Todd Boehly este noul patron al formației londoneze. Americanul a preluat clubul de la oligarhul rus după ce acesta din urmă a fost obligat de autoritățile engleze să vândă clubul, în momentul în care a început războiul dintre Rusia și Ucraina. Actuala conducere a investit sume uriașe de bani, iar Chelsea era deja în atenția celor de la UEFA pentru a investiga o posibilă încălcare a fair-play-ului financiar.

ADVERTISEMENT

Însă, cei de la The Guardian au dezvăluit mai multe nereguli făcute din perioada lui Roman Abramovich. Se pare că rusul nu gestiona într-un mod legal finanțele clubului de pe Stamford Bridge. Astfel, Chelsea este în pericol și poate pierde puncte importante în campionat. Totul din cauza lui Abramovich, cunoscut și pentru investițiile uriașe pe care le-a făcut la echipa din Premier League, fiind formația unde au fost băgați cei mai mulți bani în ultimii 15-20 de ani.

Englezii au descoperit adevărul!

În urma perioadei sale la Chelsea, Abramovich a lăsat multe amintiri frumoase fanilor. Însă, acestea pot fi șterse după sancțiunile aspre care se pregătesc clubului. Englezii au descoperit adevărul despre modul în care Abramovich gestiona resursele financiare. Jurnaliștii de la The Guardian au găsit mai multe documente care demonstrează faptul că rusul încerca să “jongleze” normele fair-play-ului financiar.

ADVERTISEMENT

“Sunt atât de multe plăți încât nu s-ar încadra toate într-un singur reportaj”, au anunțat Rob Davies și Simon Lock, unii dintre cei mai importanți jurnaliști de la The Guardian. Cei doi au scris că Abramovich s-a folosit de companii off-shore din Cipru pentru a efectua plăți pe care clubul Chelsea ar fi trebuit să le facă în mod transparent.

“Roman Abramovich a folosit companii off-shore pentru a finanța cu zeci de milioane cheltuieli legate de fotbal, care ar fi trebuit să fie plătite de club.”, au scris jurnaliștii englezi în ancheta dedicată acestui caz.

ADVERTISEMENT

Consecințele care urmează pentru Chelsea

Se pare că fostul acționar al clubului din Premier League făcea diferite plăți de zeci de milioane de lire sterline către agenți de jucători, cluburi, companii deținute de anumiți patroni de echipe și lista poate continua. Astfel că tranzacțiile nu erau înregistrate în contabilitatea formației de pe Stamford Bridge. Totul, pentru a evita încălcarea fair-play-ului financiar.

În documentele găsite de cei de la The Guardian există operațiuni făcute în cadrul a două transferuri celebre la Chelsea. Este vorba despre mutările lui Samuel Eto’o și a lui Willian de la Anzhi Makhachkala. Clubul din Rusia care s-a desființat în 2022. Pe lângă aceste lucruri, Abramovich este bănuit că ar fi plătit bani, în secret, către mai mulți avocați care să lupte împotriva fair-play-ului financiar impus de UEFA. Acest lucru nu a funcționat în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

“Fișierele sugerează, de asemenea, că Roman Abramovich a finanțat în secret eforturile de a anula regulile FPF prin intermediul instanțelor, în cele din urmă fără succes”, notează cei de la The Guardian.

Așadar, în urma acestei anchete, dacă UEFA, federația sau liga din Marea Britanie se vor sesiza, consecințele ce vor urma pentru Chelsea ar putea fi uriașe. Clubul ar putea primi o amendă care ar da peste cap partea financiară a echipei. Însă, lucrul, poate, cel mai negativ ar fi depunctarea londonezilor în Premier League.

În aceste condiții, Chelsea ar putea ajunge și în prag de retrogradare sau chiar faliment. Aceștia ar putea să piardă și numele grele pe care le-au adunat pe Stamford Bridge. Londonezii au mai avut interdicție la mutări. Din cauza unor presupuse încălcări ale regulamentului ce țin de transferurile jucătorilor U18. În acest moment, Todd Boehly este cercetat pentru investițiile de peste un miliard de euro. Cumulat cu acțiunile rusului și ale americanului, Chelsea se află într-un pericol imens.

ADVERTISEMENT