Premier League

Chelsea l-a demis pe Frank Lampard. Femeia din spatele deciziei

25.01.2021 | 18:01
Chelsea la demis pe Frank Lampard Femeia din spatele deciziei
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului Chelsea l-au demis pe managerul Frank Lampard din cauza rezultatelor modeste din acest sezon, înciuda investițiilor masive făcute în transferuri.

Londonezii i-au adus în vară pe atacantul Timo Werner (53 de milioane de euro, de la RB Leipzig), fundașul stânga Ben Chilwell (50 de milioane de euro, de la Leicester), extrema dreaptă Hakim Ziyech (40 de milioane de euro, de la Ajax), dar și fundașul central Thiago Silva (liber de contract, după despărțirea de PSG).

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Chelsea se află doar pe locul nouă în Premier League, cu 29 de puncte acumulate în 19 etape.

Femeia din spatele demiterii lui Lampard

UPDATE 25 ianuarie, ora 18:02 / Conform The Athletic, Frank Lampard a plecat de pe Stamford Bridge din cauza unui conflict cu Marina Granovskaia, directorul lui Chelsea. Femeia nu a fost de acord cu maniera în care managerul a gestionat situația lui Kepa.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii britanici scriu că primele tensiuni au apărut în ianuarie 2020, atunci când Lampard a criticat strategia de transferuri a clubului. Apoi, în vară, managerul englez și-a dorit un nou portar, lucru care nu a fost pe placul Marinei Granovskaia, care și-ar fi dorit ca moralul lui Kepa să fie refăcut. Conflictul a continuat după ce Lampard a vrut să scape de Rudiger și i-a cerut la echipă pe Tarkowski și Rice.

Marina Granovskaia (45 de ani ) este cunoscută drept „Doamna de Fier”, fiind una dintre cele mai populare conducătoare din lumea fotbalului. Aceasta lucrează încă din 1997 pentru una din firmele lui Roman Abramovich și s-a mutat la Londra în 2003, atunci când rusul a cumpărat Chelsea. Datorită Marinei, „albaștrii” au contractul de sponsorizare cu Nike, semnat până în 2032, și care va aduce în club 60 de milioane de lire sterline pe sezon.

ADVERTISEMENT

Frank Lampard a fost demis de la Chelsea

ȘTIREA INIȚIALĂ 25 ianuarie, ora 13:54

În urma acestor rezultate total neașteptate, conducerea clubului Chelsea Londra a anunțat pe site-ul oficial demiterea lui Frank Lampard, una dintre legendele clubului.

”Aceasta a fost o decizie foarte dificilă pentru club, nu în ultimul rând pentru că am o relație personală excelentă cu Frank și am cel mai mare respect pentru el. Este un om cu o mare integritate și are cea mai înaltă etică a muncii. Cu toate acestea, în circumstanțele actuale, credem că este mai bine să schimbăm managerul”, a declarat Roman Abramovich.

ADVERTISEMENT

”În numele clubului, al consiliului de administrație și personal, aș dori să-i mulțumesc lui Frank pentru munca sa ca antrenor principal și să-i urez mult succes în viitor. El este o legendă a acestui mare club și statutul său aici rămâne nediminuat. El va fi întotdeauna întâmpinat cu căldură pe Stamford Bridge”, a mai spus magnatul rus.

Frank Lampard, în vârstă de 42 de ani, a jucat pentru Chelsea în perioada 2001-2014 și a marcat 211 goluri în 648 de meciuri jucate în toate competițiile. În vara lui 2019, la trei ani de la retragerea ca fotbalist, el a revenit pe Stamford Bridge ca manager semnând un contract pe trei sezoane.

Deși Chelsea Londra nu a anunțat încă numele noului manager, presa deja vehiculează numele germanului Thomas Tuchel ca fiind marele favorit la preluarea postului lăsat liber de Frank Lampard.

Tehnicianul german în vârstă de 47 de ani a fost demis la finalul anului trecut de la Paris Saint-Germain, șefii clubului francez considerând că acesta nu are anvergura necesară pentru a câștiga Champions League.

ADVERTISEMENT