Sport

Chelsea se schimbă din temelii! Nu mai puțin de 12 jucători sunt puși pe lista de transferuri printre care și vedeta clubului

Chelsea a pus pe lista de transferuri 12 jucători. Printre fotbaliștii care urmează să se despartă de clubul de pe Stamford Bridge se numără și Kai Havertz, vedeta echipei.
14.03.2023 | 14:43
Chelsea se schimba din temelii Nu mai putin de 12 jucatori sunt pusi pe lista de transferuri printre care si vedeta clubului
Chelsea ar urma să se despartă de 12 jucători în perioada de transferuri din vară. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Chelsea a făcut senzație în perioada de mercato din iarnă. Echipa finanțată de Todd Boehly a cheltuit nu mai puțin de 300.000.000 milioane de euro pe jucători dintre care 121.000.000 de euro doar pe Enzo Fernandez. Campionul mondial transferat de la Benfica a devenit cel mai scump transfer din istoria Premier League. Totuși, situația se va schimba în vară, atunci când vor exista o serie de plecări de pe Stamford Bridge.

Chelsea a pus 12 jucători pe lista de transferuri

Transferurile realizate de Chelsea în perioada de mercato din iarnă nu a adus rezultate echipei antrenate de Graham Potter. Londonezii ocupă abia locul 10 în Premier League, cu 37 de puncte în 26 de etape, însă au reușit calificarea în sferturile Ligii Campionilor, după 2-1 la general cu Dortmund.

ADVERTISEMENT

Chelsea ar urma să se despartă în vară de 12 jucători care în total să-i aducă formației de pe Stamford Bridge venituri de 264.000.000 de lire sterline. Ben Chilwell, transferat de la Leicester în 2020 pentru 50 de milioane de euro, ar urma să fie primul care părăsește Chelsea, anunță The Athletic.

Pe urmele fundașului stânga se află Manchester City care vrea să-l înlocuiască pe Joao Cancelo, împrumutat la Bayern Munchen cu opțiune de cumpărare definitivă. Totodată, Mason Mount, produs al academiei echipei din Londra, este așteptat să părăsească Chelsea pentru a îmbrăca tricolul celor de la Manchester United, potrivit talksport.

ADVERTISEMENT

Kai Havertz, vedeta clubului, ar urma să plece de la Chelsea în vară

Mateo Kovacic nu și-a prelungit contractul cu Chelsea, în timp ce Christian Pulisic, Cesar Azpilicueta, Ruben Loftus-Cheek, Armando Broja și Pierre-Emerick Aubameyang au căzut în dizgrația antrenorului și ar urma să părăsească pe echipa finanțată de Todd Boehly.

De asemenea, Conor Gallagher și Hakim Ziyech, care tocmai a ratat împrumutul la PSG, ar urma să o părăsească în vară pe Chelsea. Surprinzător, Kai Havertz, autor a șase goluri în 25 de partide în tricoul „albaștrilor” în actuala stagiune, ar putea să plece de pe Stamford Bridge.

ADVERTISEMENT

Graham Potter își dorește în atacul echipei sale un fotbalist cu mai multă eficiență, astfel jucătorul german va pleca. O altă vedetă a clubului care urmează să o părăsească pe Chelsea este Raheem Sterling. Sosit în vara trecută de la Manchester City, Sterling nu a impresionat în tricoul „albaștrilor”.

Chelsea a transferat 16 jucători în ultimul an

Astfel, ciclul de la Chelsea ar urma să se schimbă în vară după ce în ultimul an, echipa londoneză a transferat 16 fotbaliști. Pe locul doi după Enzo Fernandez se află Mykhaylo Mudryk în ceea ce privește cea mai mare sumă de transfer. Tânărul fotbalist adus de la Șahtior a costat-o pe Chelsea 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Wesley Fofana, Marc Cucurella, Raheem Sterling, Benoît Badiashile, Kalidou Koulibaly, Noni Madueke și Malo Gusto au fost cumpărați cu sume de la 30 până la 80 de milioane de euro. Iată cum arată lista completă a jucătorilor transferați în ultimul an de Chelsea.

  • Enzo Fernandez (de la Benfica) – 121 de milioane de eur
  • Mykhaylo Mudryk (de la Șahtior) – 70 de milioane de euro (alte 30 de milioane de euro pot fi plătite ca bonusuri de performanță)
  • Wesley Fofana (de la Leicester) – 80 de milioane de euro
  • Marc Cucurella (de la Brighton) – 65 de milioane de euro
  • Raheem Sterling (de la Manchester City) – 56 de milioane de euro
  • Benoît Badiashile (de la AS Monaco) – 38 de milioane de euro
  • Kalidou Koulibaly (de la Napoli) – 38 de milioane de euro
  • Noni Madueke (de la PSV) – 35 de milioane de euro
  • Malo Gusto (de la Lyon) – 30 de milioane de euro
  • Carney Chukwuemeka (de la Aston Villa) – 18 milioane de euro
  • Andrey Santos (de la Vasco da Gama) – 13 milioane de euro
  • Pierre-Emerick Aubameyang (de la Baracelona) – 12 milioane de euro
  • David Fofana (de la Molde) – 12 milioane de euro
  • Joao Felix (de la Atletico) – 11 milioane de euro, sub formă de împrumut
  • Gabriel Slonina (de la Chicago Fire) – 9 milioane de euro
  • Denis Zakaria (de la Juventus) – 3 milioane de euro, sub formă de împrumut
ADVERTISEMENT
Tags: