Sporturi

Chinezii, noi detalii despre COVID-19! „Cum ar fi putut să scape din laborator? Noi nici nu ştiam că virusul exista”

24.05.2020 | 14:11
Chinezii noi detalii despre COVID19 Cum ar fi putut sa scape din laborator Noi nici nu stiam ca virusul exista
ADVERTISEMENT

Chinezii au oferit noi detalii despre COVID-19! Chiar Institutul de Virusologie din oraşul Wuhan, cel pus la zid cu regularitate de Statele Unite, a explicat că nu s-a știut de existenț acestui virus. Oamenii de ştinţă spun că au trei tulpini vii de coronavirus de liliac, însă niciuna nu corespunde cu tipul de coronavirus care produce boala COVID-19.

Chinezii, noi detalii despre COVID-19!

Anunţul a fost făcut chiar de directoarea, Wang Yanyi. Concret, mai toţi cercetătorii spun că acest virus a fost probabil transmis la om de la un animal. Ba chiar, la un moment dat, s-a indicat chiar o piaţă din Wuhan, ca posibil loc de debut, acolo fiind vândute animale sălbatice vii.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, existenţa la doar câţiva kilometri de acel loc a unui Institut de Virusologie a alimentat din plin ideea că a fost o scăpare controlată a noului covornavirus, care produce boala COVID-19.

„Cum ar fi putut să scape din laborator? Noi nici nu ştiam că virusul exista”

În urma unor articole de presă, secretarul de stat american Mike Pompeo a vorbit la începutul lunii despre o “anchetă” pentru a analiza această teorie, care nu se sprijină pentru moment pe nimic foarte tangibil.

ADVERTISEMENT

Aceste suspiciuni sunt “pură fabricaţie”, a declarat directoarea institutului, Wang Yanyi, la televiziunea publică CGTN.

“La fel ca toată lumea, noi nici nu ştiam că virusul exista”, a spus ea într-un interviu la o televiyiune din China. “Prin urmare, cum ar fi putut să scape din laboratorul nostru?”, s-a întrebat ea.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că primele persoane infectate cu noul coronavirus au fost semnalate la sfârşitul anului trecut în oraşul Wuhan. De atunci, virusul s-a răspândit în întreaga lume şi a făcut circa 340.000 de morţi.

Între timp, China şi-a afişat triumful împotriva noului coronavirus, însă ţara care se află la originea pandemiei covid-19 a renunţat să-şi stabilească un obiectiv de creştere economică şi anunţă o strângere a şurubului împotriva opoziţiei democratice de la Hong Kong

ADVERTISEMENT

”Am obţinut un succes strategic major în răspunsul nostru împotriva covid-19”, a clamat premierul Li Keqiang în deschiderea – cu două luni şi jumătate întîrziere – a sesiunii plenare a Adunării Naţionale Populare (ANP), marea reuniune anuală a puterii comuniste.

Cu toate acestea, la nici 24 de ore, autorităţile Sanitare Chineze au anunţat alte trei noi cazuri de infectare. Din acestea, două sunt importate, iar unul este local.

 

ADVERTISEMENT