Sport

Chinurile lui Khabib. Eforturi inumane depuse pentru a slăbi înaintea ultimului său meci. Video

13.12.2020 | 11:00
Chinurile lui Khabib Eforturi inumane depuse pentru a slabi inaintea ultimului sau meci Video
ADVERTISEMENT

Khabib Nurmagomedov s-a retras din ring, după ce a câștigat la UFC 254 meciul cu Justin Gaethje. Se întâmpla în octombrie, iar pregătirile pentru acest duel au fost de o duritate extremă.

Pentru a putea intra în ring, Khabib trebuia să aibă o greutate de 70 de kilograme, iar procesul de slăbire a fost unul dureros. Echipa rusului a documentat toată perioada de pregătire, iar imaginile sunt acum disponibile.

ADVERTISEMENT

Pentru Khabib, meciul cu Justin Gaethje a fost ultimul al carierei. El și-a anunțat retragerea chiar după victoria de la UFC 254, susținând că nu mai poate lupta fără sprijinul tatălui său. Acesta murise din cauza coronavirus.

Chinurile lui Khabib. Ce eforturi a făcut pentru a slăbi înainte de UFC 254

Misiunea lui Khabib Nurmagomedov de a intra în ring pentru ultima oară a fost una extrem de dificil de dus la bun sfârșit. Luptătorul rus a avut de dat jos câteva kilograme și a trebuit să depună eforturi supraomenești. Imaginile au ajuns acum publice, iar fanii din întreaga lume sunt șocați de brutalitatea eforturilor lui Khabib.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Justin Gaethje de la UFC 254 avea să fie ultimul din cariera lui Khabib, după cum a anunțat rusul. Cu doar trei săptămâni înaintea duelului, campionul din UFC și-a rupt un picior, însă a reușit să se refacă la timp pentru a putea intra în ring.

Problemele de la picior au fost, însă, o adevărată piatră de moară pentru rus, deoarece l-au împiedicat să poată slăbi fără chinuri groaznice. În imaginile apărute acum se poate observa cum Khabib se chinuie pe banda de alergat și încearcă din răsputeri să mai dea jos câteva grame. La un moment dat, luptătorul cade la podea, pe niște prosoape, însă echipa sa îl ajută să se ridice și să continue alergarea.

ADVERTISEMENT

A câștigat și apoi s-a retras

Abdulmanap Nurmagomedov, tatăl lui Khabib, a murit în vara acestui an. El avea probleme cu inima, iar infectarea cu noul coronavirus i-a provocat complicații fatale. Abdulmanap era mentorul și antrenorul lui Khabib, iar moarea sa l-a îndurerat profund pe luptător.

Rusul a anunțat după UFC 254 că nu va mai lupta, deoarece nu poate avea o carieră fără tatăl său. El i-a mulțumit adversarului din ultimul meci și i-a transmis să fie aproape de părinți.

ADVERTISEMENT

„A fost ultima mea luptă. Nu voi mai veni aici fără tatăl meu. Când UFC m-a sunat despre lupta cu Justin, am vorbit cu mama timp de 3 zile. Nu a vrut să merg să lupt fără tata, dar i-am promis că va fi ultima mea luptă.

 Îți mulțumesc, Justin. Știu multe lucruri despre tine, știu că îți ajuți oamenii. Fii aproape de părinții tăi, nu știi ce se poate întâmpla mâine”, a spus Khabib Nurmagomedov.

ADVERTISEMENT