Sport

Christian Eriksen și-ar putea îndeplini visul de a juca la Campionatul Mondial. Selecționerul Danemarcei îi dă speranțe: „Discutăm des”

Christian Eriksen are șanse să joace la Campionatul Mondial din Qatar. Selecționerul a lăsat de înțeles că l-ar putea convoca, însă numai dacă va reuși să revină într-o competiție importantă.
08.01.2022 | 21:26
Christian Eriksen siar putea indeplini visul de a juca la Campionatul Mondial Selectionerul Danemarcei ii da sperante Discutam des
Christian Eriksen are șanse să prindă un loc în lotul Danemarcei pentru CM 2022. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Visul arzător al lui Christian Eriksen e pe cale să se îndeplinească. Selecționerul Kasper Hjulmand s-a arătat dispus să-l includă în lotul pentru Campionatul Mondial din Qatar, dar până atunci trebuie să-și găsească o nouă echipă și să aibă evoluții cât mai bune.

Christian Eriksen ar putea juca la Campionatul Mondial. Anunțul făcut de selecționerul Danemarcei îi dă speranțe

Eu şi Eriksen discutăm des. El s-a antrenat mult şi a început un proces de pregătire pentru a ajunge din nou la nivelul său adevărat. Sunt sigur că va redeveni curând jucătorul care a fost, având în vedere faptul că a fost ani de zile titular în echipa Danemarcei. Îşi va arăta din nou valoarea pe teren. Acest lucru ne-ar permite şi nouă să îl facem eligibil pentru Cupa Mondială”, a declarat tehnicianul danez, citat de tuttomercatoweb.com.

ADVERTISEMENT

Deunăzi, Eriksen a vorbit despre momentele cumplite trăite la Euro 2020 – când a suferit un accident cardio-vascular chiar pe teren – și a dat glas fără ezitare dorinței sale de a prinde un loc în lotul pentru următoarea ediție a Cupei Mondiale, programată spre finalul acestui an.

Acel incident a avut un impact asupra oamenilor și au vrut ca eu și familia mea să știm asta. M-au făcut foarte fericit. La spital, cei de acolo îmi spuneau că primesc din ce în ce mai multe flori. A fost ciudat pentru că nu m-am așteptat ca oamenii să îmi trimită flori pentru că am murit pentru cinci minute.

ADVERTISEMENT

Obiectivul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar, mă gândesc la asta tot timpul. Este scopul meu, visul meu. Dacă voi fi convocat, asta este altceva, dar vreau să revin și sunt sigur că pot reveni, nu mă simt cu nimic diferit. Fizic, sunt în cea mai bună formă”, a spus mijlocașul de 29 de ani.

Antonio Conte îl așteaptă cu brațele deschise la Tottenham

Pus pe liber de Inter Milano din cauza protocolului medical, care nu le permite fotbaliștilor cu probleme cardiace să evolueze în Serie A, Christian Eriksen și-a reluat antrenamentele în țara natală și așteaptă cu nerăbdare să joace din nou. Prima opțiune în această iarnă pare s-o aibă chiar fosta sa echipă, Tottenham Hotspur, unde este așteptat de Antonio Conte.

ADVERTISEMENT

Nu am vorbit recent cu Christian, dar m-am bucurat să-l văd pe un teren și să văd că lovește o minge. Vorbim despre un jucător cu adevărat important, dar mai ales despre un om de calitate.

Ceea ce s-a întâmplat în vara trecută nu a fost bine pentru oamenii care lucrează cu el și pentru cei care îl cunosc. Mi-a fost frică în acel moment și acum să-l văd din nou gata să joace fotbal este o veste grozavă. Cred că pentru Christian ușa este întotdeauna deschisă aici”, a declarat tehnicianul italian.

ADVERTISEMENT

De-a lungul celor 7 sezoane în care a evoluat pentru Spurs (n.r. 2013-2020), danezul a bifat nu mai puțin de 305 meciuri oficiale – printre care o finală de Champions League, respectiv una de Cupa Ligii, ambele pierdute – și a înscris 69 de goluri. Toate aceste reușite i-au adus, chiar la începutul anului 2020, un transfer la Inter Milano, în schimbul a 27 de milioane de euro, sumă aproape dublă față de cea plătită de englezi în 2013, când l-au adus de la Ajax Amsterdam.

De altfel, „lăncierii” și-ar putea manifesta la rândul lor interesul pentru mijlocașul cu care au cucerit trei titluri de campion, dat fiind faptul că ar veni din postura de jucător liber de contract și nu ar avea pretenții salariale exagerate. În plus, Olanda este mult mai permisivă când vine vorba despre fotbaliștii cu probleme cardiace. Daley Blind, spre exemplu, îmbracă de ani buni tricoul lui Ajax, deși medicii i-au montat un defibrilator, exact ca în cazul lui Eriksen.

Rămâne de văzut, însă, ce decizie va lua danezul. „Christian e ambițios, e total pregătit de revenire. El trebuie să fie primul care să discute despre viitorul său și o să o facă în curând”, a spus agentul său, Martin Schoots.

ADVERTISEMENT