Sport

Christian Eriksen va fi supus unor investigații pentru a afla dacă va putea evolua în continuare la Inter Milano

Christian Eriksen va fi supus unor investigații pentru a afla dacă va putea să evolueze în continuare pentru Inter Milano, după ce a suferit un stop cardiac.
29.07.2021 | 19:10
Christian Eriksen va fi supus unor investigatii pentru a afla daca va putea evolua in continuare la Inter Milano
ADVERTISEMENT

Christian Eriksen a trecut pe lângă moarte după ce a suferit un stop cardiac, în luna iunie, în partida Danemarca – Finlanda, 0-1, din faza grupelor de la EURO 2020. Fotbalistul a fost resuscitat pe gazon și, ulterior, dus la spital.

Fotbalistul danez va începe investigațiile, săptămâna viitoare, în Italia.

Christian Eriksen va fi supus unor investigații pentru a afla dacă va putea evolua în continuare la Inter Milano

Christian Eriksen va fi supus unor investigații, în urma cărora va afla dacă va mai putea evolua în continuare pentru Inter Milano, informează Sky Sports, potrivit L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul danez are implantat un defibrilator cardiac intern. În cazul în care investigațiile vor releva faptul că nu are voie să-și scoată dispozitivul, Christian Eriksen va trebui să plece din Serie A, deoarece Federația Italiană de Fotbal nu permite fotbaliștilor să evolueze, la nivel de profesioniști, cu un astfel de aparat.

„Nu putem să-i dăm drept de joc pentru nicio competiţie oficială din Italia. Dacă acel dispozitiv va fi îndepărtat, iar el îşi va putea relua activitatea fără niciun pericol şi fără restricţii, doar atunci va putea juca din nou pentru Inter”, a declarat medicul Francesco Braconaro, potrivit Football-Italia.

ADVERTISEMENT

Chiar și în cazul în care rezultatele investigațiilor vor fi pozitive, Christian Eriksen nu va putea reveni pe teren în următoarele șase luni.

Christian Eriksen, încurajat de Fabrice Muamba

Fabrice Muamba, fost fotbalist englez, a avut un mesaj de încurajare pentru Christian Eriksen.

Fabrice Muamba a trecut printr-o situație asemănătoare cu cea a lui Christian Eriksen. La data de 17 martie 2012, pe când evolua pentru Bolton Wanderers, Fabrice Muamba a suferit un stop cardiac, care a durat o oră și 18 minute. Incidentul șocant s-a petrecut înaintea pauzei de la sfertul de finală FA Cup Tottenham-Bolton.

ADVERTISEMENT

„I-am spus că, dacă va avea nevoie de o persoană, cineva cu care să vorbească, ar trebui să nu ezite să mă caute. Îmi voi împărtăși experiența cu el.

Sunt zile grele pentru el. Când va veni momentul, sunt sigur că voi putea să stau cu el de vorbă. Dacă este ceva bun ce se poate întâmpla la acest Campionat European este faptul că Eriksen este bine.

ADVERTISEMENT

Este cel mai important lucru pentru mine, indiferent cine va câștiga Campionatul European. Cel mai important lucru este faptul că Eriksen a răspuns bine la tratament și se recuperează. Ce a făcut până acum a fost remarcabil”, a declarat Fabrice Muamba, citat de Tuttosport.

ADVERTISEMENT