Sport

Christoph Daum, mesaj teribil în lupta cu cancerul: ”Nu voi fi mai bine”

Christoph Daum se luptă de aproape 2 ani cu un cancer pulmonar și a făcut mai multe ședințe de chimioterapie, dar tehnicianul a anunțat că nu se va mai face bine.
08.01.2024 | 23:58
Christoph Daum mesaj teribil in lupta cu cancerul Nu voi fi mai bine
Christoph Daum se luptă de aproape 2 ani cu un cancer pulmonar și a făcut mai multe ședințe de chimioterapie, dar tehnicianul a anunțat că nu se va mai face bine. Sursă foto: bild.de
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer al naționalei României a anunțat tragica veste abia în octombrie 2022. El preciza la acel moment că diagnosticul primit din partea medicilor l-a făcut să se retragă din viața publică.

Christoph Daum, vești teribile în lupta sa cu cancerul

Christoph Daum a petrecut trecerea în noul an la un carnaval în Austria, iar acum se pregătește de o vacanță în Thailanda alături de soție. Antrenorul german încearcă să-și ocupe timpul și să nu se mai gândească la boala de care suferă.

ADVERTISEMENT

”După ultimele împrejurări, nu voi fi mai bine. Dar, situația nu s-a înrăutățit de la ultimele investigații medicale. O astfel de schimbare de peisaj (n.r. – călătoria în Thailanda) este cu siguranță bună. Doar fac naveta între casă și clinică. Este stresant, chiar dacă sunt tratat minunat.

Să fac ceva diferit, pentru câteva zile, este bun pentru psihic. Călătoria a fost, de asemenea, complet agreată de medici. În ciuda tuturor problemelor care există peste tot, fie că este vorba în Ucraina sau Orientul Mijlociu, este important să vă acordați câteva momente pentru a vă opri și a vă relaxa. Trebuie să ai grijă să nu lași toate lucrurile negative să te copleșească.

ADVERTISEMENT

Carnavalul din Koln ajută la trezirea unor sentimente pozitive pentru câteva ore cu umor, ospitalitate și solidaritate. Soția mea a studiat canto, balet și teatru la Viena. Întrucât avem și teatru în familie din când în când, funcționează de minune. Teatrul este o chestie feminină”, a declarat Daum, pentru publicația germană Express.

Daum a stat 10 meciuri pe banca naționalei României

În mai anul trecut, Christoph Daum a fost internat la secția de Terapie Intensivă a unul spital din New York înainte de a acorda un interviu pentru RTL. Întâlnirea cu jurnaliștii nu a mai avut loc pentru că starea de sănătate a antrenorului german s-a înrăutățit după ce s-a infectat în urma unei operații pe care o avusese cu trei săptămâni înainte.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, în cadrul unei emisiuni din Germania, tehnicianul a dezvăluit ce simte despre boala cu care se luptă zi de zi și a mărturisit că primul gând când a aflat vestea a fost dacă trebuie să schimbe ceva în testament.

Christoph Daum a fost selecționerul naționalei României în perioada iulie 2016 – septembrie 2017. Antrenorul german a adunat în total 10 meciuri pe banca ”tricoloră”, reușind să înregistreze 3 victorii, 3 remize și 4 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Daum le-a mai antrenat pe FC Koln, VfB Stuttgart, Beșiktaș, Bayern Leverkusen, Austria Viena, Fenerbahce, Eintracht Frankfurt, Club Brugge și Bursaspor. De când FRF a pus stop colaborării cu Daum, la 14 septembrie 2017, antrenorul nu a mai pregătit nicio echipă.

ADVERTISEMENT