Sport

Christophe Galtier a dezvăluit atuul pe care îl are PSG în fața lui Bayern înaintea returului din Champions League. Ce a spus despre accidentarea lui Neymar

Christophe Galtier este încrezător înaintea meciului retur dintre Bayern Munchen și PSG. Antrenorul francez a numit avantajul pe care îl au parizienii pentru partida din Germania.
08.03.2023 | 09:40
Christophe Galtier a dezvaluit atuul pe care il are PSG in fata lui Bayern inaintea returului din Champions League Ce a spus despre accidentarea lui Neymar
Christophe Galtier a anunțat care este avantajul lui PSG pentru meciul retur cu Bayern din Liga Campionilor. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

PSG forțează calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor împotriva lui Bayern Munchen, însă campioana Franței are de recuperat handicapul de un gol din partida tur de pe Parc de Princes. Christophe Galtier a precizat că refacerea totală a lui Kylian Mbappe este principalul avantaj pentru meciul din Germania, programat, miercuri, 8 martie, de la ora 22:00.

Christophe Galtier a dezvăluit principalul avantaj al lui PSG în fața lui Bayern: „Prezența lui Kylian Mbappe”

În meciul tur, câștigat de „bavarezi” cu 1-0 după golul marcat de Kingsley Coman, Kylian Mbappe a intrat abia în minutul 57, nefiind refăcut 100% după accidentarea din meciul cu Montpellier. La conferința de presă premergătoare partidei de pe Allianz Arena, Christophe Galtier a precizat că revenirea superstarului francez în atac va fi un mare avantaj, însă acesta trebuie susținut.

ADVERTISEMENT

„Va trebui să jucăm mult mai mult decât am făcut-o în tur, cu un alt plan de joc. Prezența lui Kylian Mbappe ne permite să avem mai multă profunzime și percuție, dar va trebui să stăm mai sus pe teren și mai ales să recuperăm mingea mai sus în terenul advers.

Va trebui să avem un comportament mult mai agresiv, să jucăm un meci mai complet decât în tur”, a declarat Galtier. PSG și Bayern Munchen s-au întâlnit în ultimul act al Ligii Campionilor în 2020, trofeul fiind adjudecat de Bayern Munchen după o victorie la limită, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Galtier nu face o dramă dacă PSG va fi eliminată din Liga Campionilor de Bayern: „Toate meciurile sunt importante”

PSG a încercat de-a lungul sezoanelor să pună mâna pe cel mai râvnit trofeu inter-cluburi din Europa, însă misiunea parizienilor nu a fost dusă la bun sfârșit. Christophe Galtier a precizat că nu va face o dramă dacă echipa sa va fi eliminată din Liga Campionilor.

„Nu, personal nu am acest sentiment. La PSG toate meciurile sunt importante, este o competiție foarte dificilă, mâine vor exista un câștigător și un învins și toți ne dorim ca PSG să câștige, dar asta e situația.

ADVERTISEMENT

Champions League este un obiectiv foarte mare, suntem hotărâți să ajungem cât mai departe în această competiție. Vom fi pe un stadion magnific, plin, dar îndrăznesc să sper că vom răci atmosfera asta”, a mai spus Christophe Galtier.

Christophe Galtier, despre absența îndelungată a lui Neymar: „Sunt foarte necăjit”

Neymar s-a accidentat grav în meciul câștigat de PSG, scor 4-3 cu Lille în etapa 24 din Ligue 1. Starul brazilian va fi supus unei intervenții chirurgicale la glezna dreaptă și va rata restul sezonului. Christophe Galtier a recunoscut că absența fotbalistului în vârstă de 31 de ani este un minus.

ADVERTISEMENT

„Aud și citesc ce se spune. În primul rând sunt foarte necăjit, iar primul necăjit este el, dar este un jucător decisiv, Neymar are 17 goluri și 11 pase decisive în acest sezon.

S-a accidentat grav, a fost întotdeauna foarte profesionist de când sunt eu la club, a avut o perioadă foarte grea după Cupa Mondială. Să-l ai pe Ney este un plus”, au fost cuvintele lui Galtier.

ADVERTISEMENT