Sport

Cicâldău este erou la Istanbul după 4-2 cu Marseille. A fost declarat omul meciului

Cu gol și pasă de... autogol la reușita de 2-0 a Galatei, Cicâldău a fost omul meciului câștigat împotriva lui Marseille. Internaționalul român a marcat în premieră pentru turci în Europa.
25.11.2021 | 23:42
Cicaldau este erou la Istanbul dupa 42 cu Marseille A fost declarat omul meciului
ADVERTISEMENT

Cu Cicâldău în mare formă – a fost declarat omul meciului – Galatasaray a învins cu 4-2 pe Marseille. Un succes cu care și-a asigurat prezența în primăvara Europa League.

Meciul din ultima rundă, cu Lazio în deplasare, va decide câștigătoarea grupei. Care va juca direct în 8-imile de finală. Cu 3 puncte avans, Galata are nevoie de o remiză pentru a-și atinge obiectivul.

ADVERTISEMENT

Cicâldău, omul meciului, a ieșit accidentat în minutul 51

Dintre cei doi români, Fatih Terim a mizat în acest joc doar pe Cicâldău. În timp ce în locul lui Moruțan l-a preferat în formula de start pe Taylan Antalyali. Cicâldău avea să deschidă scorul în minutul 12, din pasa lui Feghouli. A fost prima reușită a românului în tricoul lui Galatasaray într-un joc din cupele europene.

Fostul jucător al Craiovei a fost și la originea golului de 2-0, care a stabilit scorul la pauză. Lansat pe aripa dreaptă de Kerem, a trimis puternic în zona din fața porții, iar Caleta-Car a deviat în proprie poartă.

ADVERTISEMENT

Cicâldău a fost creditat cu pasă de gol și a devenit primul jucător al Galatei după care reușește o astfel de dublă într-un meci din cupele europene în ultimii 8 ani. Precedenta performanță îi aparținea lui Didier Drogba, într-un 2-2 cu Juventus.

”Cicâldău și-a pus semnătura pe acest meci”, a precizat Hurriyet . În timp ce Ajansspor a spus că meciul a fost decis de ”furtuna Cicâldău”. Iar Flashscore l-a declarat omul meciului.

ADVERTISEMENT

Imediat după pauză, internaționalul român a suferit o accidentare. Medicii au decis că nu trebuie să riște și Terim l-a introdus în locul său pe Olimpiu Moruțan. Nu există încă informații despre cât de gravă este accidentarea. Un răspuns urmează să fie dat mâine, când jucătorul urmează să fie supus unui RMN.

Un meci al premierelor

Nu doar Cicâldău a reușit gol și pasă de gol, ci și Sofiane Feghouli. Nu a fost însă unica premieră oferită de jocul disputat în runda cu numărul cinci a fazei grupelor în UEFA Europa League.

ADVERTISEMENT

Intrat pe teren în minutul 82, în locul lui Kerem Akturkoglu, care a suferit o accidentare ușoară, Ryan Babbel a înscris golul de 4-1 la prima atingere de balon. El a fructificat o pasă venită de la Marcao.

Entuziasm și optimism în tabăra turcă

”Am învins una dintre cele mai bune echipe din Europa. Dar care a fost nevoită pentru prima dată în acest an să incaseze patru goluri. Îi felicit pe copii. Am jucat cu adevărat ca o echipă europeană. Și pe suporteri, care au fost la înălțime.

Suntem neînvinși și în continuare pe primul loc. Avem garantată prezența la meciurile din februarie. Dar mergem la Roma să ne păstrăm poziția”, a spus antrenorul Fatih Terim.

”Meciul Lazio este un meci foarte important. Este genul de partidă de care vrea să aibă parte orice fotbalist. Și mergem să câștigăm pentru că ne dorim să terminăm pe primul loc”, a declarat și Feghouli.

În timp ce căpitanul lui Galatasaray, Fernando Muslera, a dedicat victoria fanilor. ”Este un succes important, iar ei au contribuit din plin. Ne-au susținut chiar dacă erau dezamăgiți după eșecul din derby”, a spus portarul.

ADVERTISEMENT