Sport

Cifrele cu care Radu Drăgușin i-a cucerit pe englezi. “Asta va aduce la Tottenham prin jocul său”

Radu Drăgușin i-a cucerit pe englezi cu cifrele înregistrate în prima parte a sezonului la Genoa. Britanicii au comentat prestațiile fundașului român.
13.01.2024 | 09:56
Cifrele cu care Radu Dragusin ia cucerit pe englezi Asta va aduce la Tottenham prin jocul sau
Britanicii au analizat cifrele înregistrate de Radu Drăgușin la Genoa. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin a fost prezentat oficial la Tottenham. Transferul românului în Premier League a fost abordat pe larg și de cele mai mari publicații de sport din Anglia. Sky Sports a analizat cifrele înregistrate de fundașul central în prima jumătate de sezon în Serie A.

Cifrele cu care Radu Drăgușin i-a cucerit pe englezi

Radu Drăgușin a devenit protagonistul celui mai scump transfer din fotbalul românesc. Fostul fotbalist de la Juventus și Genoa a fost transferat de Tottenham pentru 25 de milioane de euro, plus alte 6 milioane de euro bonusuri. Românul ar putea să debuteze pentru Tottenham în derby-ul cu Manchester United.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 21 de ani, Radu Drăgușin nu a intrat întâmplător în atenția lui Tottenham. Fundașul care s-a calificat la Euro 2024 cu naționala României a înregistrat cifre de-a dreptul fabuloase în prima parte a sezonului la Genoa, în Serie A.

În primul rând, Radu Drăgușin a fost titular în toate cele 19 meciuri disputate de Genoa până la începutul anului. Românul este lider în Italia din acest punct de vedere. Concret, fundașul a fost titular, dar și integralist, în toate partidele ale echipei lui Alberto Gilardino din turul de campionat.

ADVERTISEMENT
  • Radu Drăgușin are 3 apariții în Cupa Italiei în prima parte a sezonului la Genoa
  • 2 goluri și 1 pasă decisivă sunt cifrele lui Drăgușin la Genoa în actuala stagiune de Serie A

Radu Drăgușin, cifre fantastice înainte de transferul la Tottenham

Totodată, Radu Drăgușin ocupă a doua poziție în topul jucătorilor din Serie A cu cele mai multe deposedări. În prima parte a stagiunii la Genoa, fotbalistul cotat la 20 de milioane de euro de Transfermarkt.com a reușit de 87 de ori să îndepărteze pericolul din preajma propriului careu. Doar Alberto Dossena (Cagliari) are mai multe intervenții salvatoare.

ADVERTISEMENT

O statistică extrem de interesantă, atent analizată de Tottenham, se referă la câștigarea duelurilor aeriene. Radu Drăgușin excelează la jocul aerian și a câștigat nu mai puțin de 59 de dueluri la cap. Din acest punct de vedere, fundașul ocupă locul 3 în Serie A.

Radu Drăgușin ocupă locul 3 în Serie A și în ceea ce privește „headed clearences”, care presupune scoaterea mingii din suprafața propriului careu cu ajutorul capului. Internaționalul român a reușit să respingă de 45 de ori mingea din careu cu o lovitură de cap.

ADVERTISEMENT
Cifrele lui Radu Drăgușin în prima parte a sezonului la Genoa, în Serie A.
Cifrele lui Radu Drăgușin în prima parte a sezonului la Genoa, în Serie A.

Radu Drăgușin, periculos la fazele fixe

Noul transfer al lui Tottenham s-a dovedit a fi extrem de productiv și în ofensivă, în special la fazele fixe. Cu o înălțime de 1,91 m, Radu Drăgușin domină jocul aerian. În penultima partidă la Genoa, Drăgușin a marcat cu lovitură de cap în poarta lui Inter, scor 1-1.

Statistica prezentată de britanici spune că Radu Drăgușin a lovit de 12 ori mingea spre poarta adversă cu capul din interiorul careului. În ierarhia Serie A după 19 etape, românul ocupă locul 9 din acest punct de vedere. „Asta va aduce la Tottenham prin jocul său”, a spus unul dintre analiștii Sky Sports.

ADVERTISEMENT