Sport

Cinci ani fără Ilie Balaci! Universitatea Craiova, omagiu pentru „Minunea Blondă”. Mesajul celor de la FC U Craiova

Se împlinesc cinci ani de la disparția lui „Minunii Blonde”, iar o delegație a Universității Craiova l-a omagiat pe Ilie Balaci la mormântul său din Bănie.
21.10.2023 | 14:22
Cinci ani fără Ilie Balaci! Universitatea Craiova, omagiu pentru „Minunea Blondă”
ADVERTISEMENT

21 octombrie este o zi de tristă amintiri pentru suflarea „alb-albastră”, iar oficialii Universității Craiova au pregătit un omagiu special pentru Ilie Balaci. Andrei Ivan, Alex Mitriță, Vladimir Screciu și Dragoș Bon au aprins o lumânare la mormântul „Minunii Blonde” la cinci ani de la trecerea în neființă.

Cinci ani fără Ilie Balaci! Delegația Universității Craiova, omagiu pentru „Minunea Blondă”

Pe 21 octombrie 2018 se stingea din viață simbolul Craiovei Maxima, fiind convocat în „echipa îngerilor”. Totuși, Ilie Balaci a rămas viu în Cetatea Băniei prin amintirile glorioase și performanțele din tricoul Universității Craiova chiar și după cinci ani de la tragicul eveniment.

ADVERTISEMENT

Așa cum s-a întâmplat în fiecare an de la moartea „Minunii Blonde”, o delegație a Universității Craiova s-a strâns la mormântul lui Ilie Balaci. Alex Mitriță, Andrei Ivan, Vladimir Screciu și Dragoș Bon au aprins o lumânare la locul de veci al fostului idol al tribunelor din Bănie.

Alex Mitriță este strâns legat de Ilie Balaci, iar ultimele vorbe ale „Minunii Blonde” pentru „Piticul Atomic” sunt tatuate pe piele mijlocașului Universității Craiova. Acesta a avut un mesaj special pentru marele idol din Bănie în ziua decesului său.

ADVERTISEMENT

„În urmă cu doar două zile am avut şansa de a sta de vorba cu cel mai mare fotbalist al României, domnul Ilie Balaci, cel care mi-a transmis: «Piticule, tu trebuie acum doar să înveţi să te şi distrezi pe teren».

Nea Ilie, voi înrăma aceste cuvinte şi va promit că aşa voi face. Vă mulţumesc pentru tot, pentru toate sfaturile de-a lungul timpului. Nu vă vom uita niciodată!”, spunea Alex Mitriță la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Ambele formații din Bănie îl comemorează pe Ilie Balaci

Atât Universitatea Craiova, cât și FC U Craiova 1948 au postat mesaje pe rețelele de socializare la ceas de tristă amintire. Încă de la primele ore ale dimineții cele două formații din Bănie au ținut să amintească suporterilor de ziua în care idolul multor generații ne-a părăsit.

Mesajul celor de la FC U Craiova 1948 a fost „Ilie, Ilie, ce dor ne e de tine…”, în schimb ce Universitatea Craiova a scris pe pagina oficială de Facebook: „5 ani fără a noastră Minune Blondă, Ilie Balaci. te vom iubi mereu”.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, Lorena Balaci a mărturisit că refuză să creadă că „Marele Blond” nu mai este printre noi. Aceasta chiar a povestit un moment în care a simțit că Ilie Balaci era lângă ea.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1.87 este cota pentru „total goluri: peste 2.5” la meciul Universitatea Craiova - Petrolul